ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 11 ΜΑΪΟΥ 2021 Πρεσβευτής της Πανθρησκείας ο Ελπιδοφόρος…Φωτογραφία από την Τουρκική Πρεσβεία μέσω του Αναντολού


Ιδιαίτερη αίσθηση, αλλά και ανησυχία προκάλεσε η συγκλονιστική είδηση που μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, την περασμένη εβδομάδα, πως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος παραβρέθηκε - αποδεχόμενος πρόσκληση του Τούρκου Πρέσβη της Ουάσιγκτον – σε δείπνο όπου παρακάθησαν θρησκευτικοί ηγέτες (Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, Εβραίοι)!

Μια είδηση που επιμελώς απέκρυψε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και την έδωσαν στον αέρα οι Τούρκοι!

Τίμησε λοιπόν την Πανθρησκεία για άλλη μια φορά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος! Σε μια εποχή που οι Τούρκοι έκαναν Τζαμί την Αγιά Σοφιά! Σε μια εποχή που η Τουρκία διεκδικεί τη μισή Ελλάδα και παραβιάζει όχι μόνο το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες, αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες άλλων θρησκειών!

Από αυτήν την περίεργη συνάντηση προκλήθηκε ο Υποστράτηγος ε.α. Συγγραφέας και μέλος της εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών (Αμφικτύων) Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και έγραψε (5/5/2021):

«Ξαφνιάστηκαν μερικοί όταν πληροφορήθηκαν ότι ο Αρχιεπίσκοπος των Ορθοδόξων Χριστιανών Πάσης Αμερικής Ελπιδοφόρος, έκανε Ραμαζάνι μαζί με τον Πρεσβευτή της Τουρκίας στις ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον!

Από τον αείμνηστο Κώστα Αθανασιάδη, εκδότη της Ελληνό-Αμερικανικής εφημερίδας “Καμπάνα” της Νέας Υόρκης πληροφορηθήκαμε πριν χρόνια ότι:

Οι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι των ΗΠΑ καταβάλλουν μέσω της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ετήσια ενίσχυση στο πανίσχυρο Τούρκο-Αμερικανικό λόμπι και σε τουρκικά ιδρύματα στις ΗΠΑ. Τούτο ποτέ δεν είχε διαψευσθεί! Και πώς δικαιολογείται αυτή η προσφορά, θα ρωτήσετε;

Ο Πατριάρχης είναι Τούρκος υπήκοος, απαραίτητος όρος για να εγκατασταθεί στο Θρόνο του Φαναριού!

Το εν λόγω ίδρυμα υπάγεται στη Νομαρχία Κωνσταντινουπόλεως και πρέπει να έχει αρμονικές σχέσεις με τη γενέτειρα πατρίδα Τουρκία!

Ως γνωστόν, ο κάθε Αρχιεπίσκοπος Αμερικής χρίζεται από το Πατριαρχικό Συμβούλιο του Φαναριού με τη συγκατάθεση της Νομαρχίας Κωνσταντινουπόλεως! Το Φανάρι προτείνει 3 ιεράρχες και η Τουρκία επιλέγει ένα εξ αυτών, τον εκλεκτό της!

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής υπάγεται δογματικά κατά τους Κανόνες της Εκκλησίας στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και ενισχύει οικονομικά το Πατριαρχείο!

Άρα και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είναι εμμέσως υπάλληλος της Τουρκίας, στο μέτρο που ο Πατριάρχης υπάγεται διοικητικά στη Νομαρχία Κωνσταντινουπόλεως και αυτός έχει επιλεγεί από εκεί!

Αυτό φυσικά ελάχιστοι Έλληνες της Αμερικής το γνωρίζουν και φαντάζομαι ουδείς Ελλαδίτης γνωρίζει ότι οι Ελληνό-Αμερικανοί ενισχύουν το λόμπι της Τουρκίας μέσω του εράνου της Εκκλησίας της Αμερικής!

Αλλά και οι Επισκοπές των λεγομένων Νέων Χωρών (π.χ. νησιών Αιγαίου και Κρήτης) καταβάλλουν κάποια τέλη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως και το ΥΠΕΞ Ελλάδος!

Ο θεσμός της Εκκλησίας στις ΗΠΑ είναι η κύρια αιτία που δεν μπορεί να ενωθεί ο ελληνισμός για τους ανωτέρω εκτεθέντες λόγους!»!

Από πλευράς μου να προσθέσω, πώς δεν έπεσε στην αντίληψή μου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος να συνεχάρη τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και την αναφορά του στον σφαγιασμό των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη!

Έτσι θεωρώ χρέος μου να αναδημοσιεύσω τις επόμενες ημέρες το άρθρο μου “Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής” που είχε δημοσιευθεί στις 20 Μαίου 2019!Ασεβής η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για άλλη μια φορά…

Γίναμε όλοι μάρτυρες – για άλλη μια φορά – μιας σκληρής πραγματικότητας το βράδυ της Αναστάσεως του Θεανθρώπου Χριστού μας έξω από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών!

Καθώς προσερχόταν στον Ναό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και ενώ στα δεξιά της ήταν παρατεταγμένο το άγημα του στρατού μας, αγνόησε την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και συνέχιζε να βηματίζει προς τα σκαλιά του Μητροπολιτικού Ναού!

Ευτυχώς δίπλα της ήταν ο Α΄ ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και την ξύπνησε από το λήθαργό της αμάθειάς της!

Έτσι στάθηκε σε στάση προσοχής, όπως επιβάλλεται σε κάθε Έλληνα όταν ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος της Πατρίδος μας! Πόσο μάλλον όταν το άτομο αυτό φέρει τον Τίτλο που πρώτου πολίτη της χώρας!

Ωστόσο, ή δεν θα μάθει ποτέ η κυρία Σακελλαροπούλου τις υψηλές της υποχρεώσεις, ή είναι τόσο ασεβής προς τα Ιερά Σύμβολα της Πατρίδος μας! Διότι είναι η δεύτερη φορά που παίζει με τα Ιερά μας Σύμβολα!

Θα σας θυμίσω, πως η πρώτη ήταν στον ίδιο χώρο κατά την δοξολογία του νέου έτους! Τότε που πολλοί θεώρησαν υπεύθυνο της προσβολής των Εθνικών μας Συμβόλων τον Α΄ ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και δεν αντιλήφθηκαν πως ο Στρατηγός με τη δήλωσή του προσπάθησε να προστατεύσει τον Ανώτατο Άρχοντα της χώρας!

Πάντως θα πρέπει η κ. Σακελλαροπούλου να αντιληφθεί τον ρόλο της! Εάν δεν μπορεί να εκτελέσει τα υψηλά της καθήκοντα, ας πάει σπίτι της, προκειμένου να πάψει να προκαλεί τον ελληνικό λαό!!


Να θυμόμαστε τα “θαυμαστά” έργα της κ. Σακελλαροπούλου…

Πρώτη μέρα με την εστίαση ανοικτή, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας βγήκε για να απολαύσει το καφεδάκι της!

Ωστόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΕΠΕΡΤ) έβγαλε μια πολύ επιθετική ανακοίνωση:

«Η 3η Μαΐου έχει καθιερωθεί από το 1993 ως παγκόσμια ημέρα για την ελευθεροτυπία, ημέρα που υπό τις παρούσες συνθήκες στην Ελλάδα και ειδικά μετά από την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Απ΄ ότι φαίνεται (τουλάχιστον στο Twitter) για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας, μεγαλύτερη σημασία είχε το “καλωσόρισμα” του ανοίγματος της εστίασης και η “απόλαυση ενός καφέ” και μιας “φιλικής κουβέντας”.

Υποθέτουμε ότι οι 4 κατάλληλα επιλεγμένοι για “φιλική κουβέντα” γιατροί των νοσοκομείων “Ευαγγελισμός” και “Σωτηρία”, δεν θα χάλασαν την ωραία αυτή ατμόσφαιρα περιγράφοντάς της π.χ. την κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε αυτά τα δύο νοσοκομεία, για το προσωπικό που δίνει καθημερινά μάχες να κρατήσει στη ζωή συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, για το πώς τα “χειροκροτήματα” στα μπαλκόνια δεν διώχνουν την κούραση και την απελπισία ούτε φέρνουν κλίνες προσωπικό και φάρμακο.

Σίγουρα στη φιλική αυτή κουβέντα, δεν θα ειπώθηκε τίποτα για το πως στις 23 Νοεμβρίου του 2010, η σημερινή Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως μέλος τότε του ΣΤΕ μαζί με τον Πάνο Πικραμμένο έκρινε, ότι το Μνημόνιο δεν παραβιάζει το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και διεθνείς συμβάσεις.

Είναι επίσης βέβαιο ότι οι 4 γιατροί του Ευαγγελισμού και της Σωτηρίας δεν θα την ρώτησαν γιατί ως πρόεδρος του δικαστηρίου υπερψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας να κηρυχθεί νόμιμη η κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων, του δώρου Πάσχα και του επιδόματος αδείας σε όλους τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα.

Ασφαλώς σε αυτή την “γιορταστική ατμόσφαιρα” του ανοίγματος της εστίασης, δεν είχε θέση η απορία που είχε εκφραστεί το 2015 από δεκάδες ΜΜΕ σχετικά με το πώς “έπεσε στα μαλακά” ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου που είχε κατηγορηθεί για τη γνωστή υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ καθώς επίσης και για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία.

Για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ το ειδικό δικαστήριο έκρινε τότε πως ο πρώην υπουργός διέπραξε μεν “λαθροχειρία”, αφαιρώντας τα ονόματα τριών συγγενικών του προσώπων (εξαδέλφες) από τη λίστα, ωστόσο, το κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα ενώ για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία κρίθηκε αθώος! Oι δικαστές που τάχθηκαν υπέρ της άποψης να κριθεί ένοχος σε βαθμό πλημμελήματος ο κατηγορούμενος είναι ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Νικόλαος Πάσσος και τα μέλη του, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Δημοσθένης Πετρούλιας, Αγγελική Θεοφιλοπούλου και Ταξιαρχία Κόμβου, ενώ υπέρ της άποψης να καταδικαστεί σε βαθμό κακουργήματος για το συγκεκριμένο αδίκημα ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν τα μέλη του δικαστηρίου Δημήτριος Κόμης, Αργύρης Σταύρακης και Μαρία Γαλάνη…»!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :