«Έλα στην Μόσχα»! Δεν έπιασε το κόλπο των διεθνιστών στον Πούτιν, εξελίξεις τελευταίας στιγμής για Ουκρανία! vid

 Επίδειξη ρωσικής ισχύος ακόμα μία φορά…

Η Ουκρανία για την ώρα δεν θέλει να γίνει Γεωργία και όλα δείχνουν πως «προσωρινά» κερδίζει έδαφος η ειρήνη στην Ανατολική Ευρώπη, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει έδαφος παγκόσμιας συνεννόησης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας και πρώην κωμικός, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ισχυρίστηκε πως βρίσκεται πολύ κοντά σε μία συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Ενώ όμως η πρόταση του Κίεβου ήταν η συνάντηση αυτή να γίνει στο Ντονμπας, προκειμένου η Μόσχα, κατά αυτόν τον τρόπο, να παρασυρθεί, ώστε να αναγνωρίσει ουκρανική δικαιοδοσία στις αυτόνομες πια περιοχές, το Κρεμλίνο απάντησε πως η συνάντηση θα γίνει στην Μόσχα.

Αυτό ανακοίνωσε ο φανερά πιεσμένος Ζελένσκι μπροστά στις κάμερες, καθώς ως γνωστόν, ο Πούτιν δεν δύναται να ξεγελαστεί τόσο εύκολα. Μάλιστα λέγεται πως η πρόταση για συνάντηση αφορά την 9η Μαΐου, έτσι ώστε ο Ουκρανός πρόεδρος να δει από κοντά την ρωσική στρατιωτική παρέλαση και να σκεφτεί δυο και τρεις φορές, αν τελικά πρέπει να προκαλέσει την Ρωσία, στον βωμό ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Αξίζει να δείτε το βίντεο με τον ζορισμένο Ζελένσκι:

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε την ανανέωση της συμφωνίας του 2015 για το Ντονμπάς με ενεργότερο ρόλο των ΗΠΑ, Βρετανίας και Καναδά για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.
Η ρωσική πλευρά δεν συζητά καν τέτοιο ενδεχόμενο, αναφέροντας πως το θέμα είναι εσωτερικό, μεταξύ Κιέβου και αυτόνομων περιοχών.
«Είναι ανησυχητικά σημάδια. Έχουμε πει αρκετές φορές ότι δεν είναι εύκολη κατάσταση. Αυτή είναι άλλη μία ένδειξη ότι η επιθυμία της Ουκρανίας είναι να αλλάξει την συμφωνία του Μινσκ, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αλλαγή χωρίς πρώτα να έχει τερματιστεί», τόνισε ο Ντιμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι υπάρχει στον ορίζοντα μία συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ και της Ρωσίας μέσα στο καλοκαίρι, όμως ούτε η ημερομηνία ούτε ο τόπος έχουν καθοριστεί.

loading...