Μια συνέντευξη που δεν θα δείτε αλλού! Κρίσιμο δίλημμα! Η Ρωσία «έδειξε» την χώρα που θα αποφασίσει: Πόλεμος ή ειρήνη; vid

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στον πλανήτη, όλα δείχνουν πως θα κριθούν, για αρχή, στο πεδίο της γεωπολιτικής.

Σε συνέντευξή της με τον δημοσιογράφο του RT, Thomas Fasbender, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, μίλησε, εκτός των άλλων, για το θέμα «Ρωσία-Γερμανία», το οποίο θα κρίνει πολλά, αν όχι τα περισσότερα, σε σχέση με την πορεία των πραγμάτων.

Η πάντα ετοιμόλογη Ρωσίδα αξιωματούχος έκανε ισχυρή νύξη στον αγωγό «Nord Stream 2». Όταν ρωτήθηκε αν ανησυχεί ότι ο αγωγός Nord Stream 2 δεν θα μπορούσε ποτέ να ολοκληρωθεί υπό την πίεση των ΗΠΑ, απάντησε: «Αυτό είναι ένα υπαρξιακό έργο για την Γερμανία. Το άκουσα από Γερμανούς εκπροσώπους. Έχω διαβάσει αναλύσεις Γερμανών εμπειρογνωμόνων. Περιγράφουν αυτό το ενεργειακό πρότζεκτ ως έργο υπαρξιακής σημασίας. Πρόκειται για επιχειρηματικό έργο. Δεν σχετίζεται με την πολιτική, αλλά με την εσωτερική ανάπτυξη της Γερμανίας».

Η Ζαχάροβα αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε εάν οι ΗΠΑ «απαγόρευαν στην Γερμανία να αναπνεύσει. Θα υπακούσει η Γερμανία και θα σταματήσει να αναπνέει;», τονίζοντας πως είναι ένα θεμελιώδες ερώτημα είναι αν οι χώρες της ΕΕ μπορούν να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντά τους ελεύθερα σήμερα.

Σημειώνεται πως η ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού Nord Stream 2 έχει μετατραπεί σε ένα ιδιαίτερα “καυτό” ζήτημα που έχει βάλει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές σε μια lose-lose κατάσταση. Η γερμανική κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν ο αγωγός να είναι ζωτικό εθνικό της συμφέρον και οι ΗΠΑ (και κάποιοι από τους γείτονες της Γερμανίας) φοβούνται ότι θα κάνει την Ευρώπη υπερβολικά εξαρτημένη από την Ρωσία.

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά:

Παγκόσμια ειρήνη = Ενεργειακή συνεργασία στο πλαίσιο της αρχής των αμοιβαίων συμφερόντων! Μόνο έτσι θα συναινέσει η Ρωσία.
Παγκόσμιος Πόλεμος = Η γεωοικονομική λογική πηγαίνει στην άκρη και επικρατεί ο παραλογισμός των διεθνιστών να επικρατήσουν με το έτσι θέλω, εις βάρος των ζωτικών συμφερόντων χωρών.

Η Γερμανία καλείται ήδη να αποφασίσει και τα λόγια της Ζαχάροβα δεν είναι καθόλου τυχαία.

loading...