Διπλωματικό «θρίλερ» για Ερντογάν! Εφιάλτης διαμελισμού για την Τουρκία μετά την απόφαση των ΗΠΑ, vid


 Ύστατη προσπάθεια της Άγκυρας να πείσει τον Μπάιντεν να μην αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων...

Ανήμερα της εθνικής γιορτής για την νεολαία της Τουρκίας, αποφάσισαν να ενημερώσουν οι διεθνιστές τον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν πως θα ήθελαν να αναγνωρίσουν την γενοκτονία των Αρμενίων, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα, ανήμερα της ημέρας μνήμης.


19 χρόνια καμία αμερικανική κυβέρνηση και πρόεδρος των ΗΠΑ  δεν διατάχθηκε να αναγνωρίσει την γενοκτονία.


Ωστόσο, κατά τα φαινόμενα και με βάση την αλλοπρόσαλλη πολιτική συμπεριφορά της Άγκυρας, δείχνουν να ωριμάζουν οι συνθήκες αποδυνάμωσης της γείτονας.


Πρόκειται για μια δύσκολη στιγμή για τον Ερντογάν καθώς στο εσωτερικό της χώρας οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια σοβαρή κατρακύλα, τα οικονομικά της Τουρκίας δεν πηγαίνουν καλά, η λίρα χάνει αξία αλλά δυσκολεύει το μέσο και χαμηλού εισοδήματος πολίτη.


Η κίνηση αυτή θα δείξει  μεταξύ άλλων παγκοσμίως:


Πως η δημιουργία του τουρκικού κράτους βασίστηκε σε γενοκτονίες

Πως η θέση του Ερντογάν είναι επισφαλής

Πως οι λαοί που αποτελούν στην Τουρκία μπορούν να διεκδικήσουν την ιστορία τους ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρκική διπλωματία επιδιώκει μέχρι και την τελευταία στιγμή να επιτύχει μια συνδιάλεξη του Αμερικανού προέδρου με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να του αλλάξει γνώμη.


Αυτό γιατί η απόφασή αυτή ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου, τουτέστιν την όρεξη και σε άλλες εθνοτικές ομάδες, όπως οι Έλληνες του Πόντου να ζητήσουν αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων στην σημερινή Τουρκία.


Πέραν τούτου, με βάση σχέδια του ΝΑΤΟ, στόχος είναι ο διαμελισμός της ευρύτερης περιοχής (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας) σε κρατίδια (Κράτος Ιωνίας, Κράτος Πόντου, αρμενικά εδάφη, κουρδικά εδάφη κοκ). Το ποια χώρα θα ζήσει μέρες διαμελισμού, μένει να φανεί.


Οι διεθνιστές θα ήθελαν αυτό να συμβεί σταδιακά, καθώς πάγια τακτική τους είναι οι μεγάλες αλλαγές να ευοδώνουν χωρίς μεγάλες συγκρούσεις. Όταν όμως πρόκειται για την πολυτάραχη Τουρκία, κάτι τέτοιο δύσκολα θα πραγματοποιηθεί αναίμακτα. Ως εκ τούτου, δικαιούται κανείς να επιφυλάσσεται μέχρι την τελευταία στιγμή για το αν ο Μπάιντεν θα πραγματοποιήσει το “βήμα χωρίς επιστροφή” της επίσημης αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας.


Σε κάθε περίπτωση το βήμα προς την ενδεχόμενη αναγνώριση της γενοκτονίας είναι αρκούντως προετοιμασμένο από σχετικές αποφάσεις τόσο της ομοσπονδιακής Γερουσίας όσο και της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ το “φρένο” μέχρι τώρα πατούσε παγίως η εκτελεστική εξουσία των ΗΠΑ, έχοντας κατά νου τις επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια κίνηση στην συμμαχική σχέση με την Τουρκία. Ωστόσο, η τουρκική προσέγγιση με την Ρωσία έστρωσε το χαλί για αυτή την απόφαση. Θα ανακοινωθεί-εφαρμοστεί επισήμως;


Οι Αρμένιοι πάντως πανηγυρίζουν!
Δεν υπάρχουν σχόλια :