Για αυτό ακριβαίνουν τα ενοίκια!!! Ρεπορτάζ «βόμβα», έτσι θα ζούμε σε λίγο, vid

 Τέσσερις στους πέντε Έλληνες μένουν σε σπίτια, για τα οποία πληρώνουν σχεδόν το μισό του μηνιαίου εισοδήματος.

Γενική αύξηση, με μικρές εξαιρέσεις, παρατηρήθηκε το 2020 στις ζητούμενες τιμές ακινήτων προς πώληση και ενοικίαση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο το Spitogatos (spitogatos. gr), ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων στην Ελλάδα.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, οι ζητούμενες τιμές κατοικιών αυξήθηκαν κατά +3,3% στις πωλήσεις και +6,5% στις ενοικιάσεις, ενώ σημαντική μείωση τιμών, ανώτερη του 15%, παρατηρήθηκε σε ελάχιστες περιοχές της επικράτειας.

Το να μένεις λοιπόν στο δικό σου σπίτι γίνεται για αρκετούς άπιαστο όνειρο. Αλλά και στην ενοικίαση τα πράγματα δεν είναι απλά. Ο κατοικήσιμος χώρος έχει γίνει ακριβότερος και διαρκώς αλλάζει…

Ποια είναι η «λύση»;

Η Deutsche Welle παρουσιάζει τις κοινωνικές κατοικίες συγκατοίκησης (Wohnhunsgemeinschaft), οι οποίες υπάρχουν στην Γερμανία και ζεις μαζί με άλλους, έχοντας το δωμάτιό σου.

Στην συνέχεια παρουσιάζεται η «λύση» της Ιταλίας, όπου Influencer του ιντερνέτ, κυρίως άντρες, συγκατοικούν επηρεάζοντας και άλλους νέους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Η πιο «σοκαριστική «λύση» όμως που παρουσιάζεται, στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030, δικαιώνοντας όσα, τόσα χρόνια διατρανώνει ο Δημοσθένης Λιακόπουλος, είναι τα μικροσκοπικά σπίτια, όπου ο κάθε πολίτης θα μένει μόνο σε 20-25 τετραγωνικά μέτρα, προκειμένου, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, να μην επιβαρύνει το περιβάλλον.

Η αύξηση των ενοικίων λοιπόν, οδηγεί σταδιακά στην οικειοθελή «λύση» της συγκατοίκησης ή στην αποδοχή περιορισμένου χώρου.

Αργότερα με κάποια αφορμή, τύπου κορωνοϊού ή μετά από μαζική έλευση κυμάτων προσφύγων πολέμου ή «μεταναστών», δεν αποκλείεται να επιβληθεί η συγκατοίκηση και αργότερα ο περιορισμένος χώρος των 25 τ.μ.!

Δείτε το ρεπορτάζ:

loading...