«Είναι ικανός να βάλει φωτιά στην Τουρκία»! Στενά τα περιθώρια, πολεμικό «καμπανάκι» από Μόσχα, vid

 Έντονα τα σημεία των καιρών στην γείτονα, άμεσα θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Ο αυτοεξόριστος Τούρκος δικαστής, Γιαβούζ Αιντίν, δίνει εικόνα από τα πολιτικά τεκταινόμενα στην Τουρκία, η οποία είναι σημαντική, καθώς η όποια εξέλιξη στην γείτονα επηρεάζει άμεσα την Ελλάδα.

Μιλώντας σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Αιντίν δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Αν έρθει η μέρα που ο Ερντογάν θα χάσει την εξουσία, αυτή θα είναι και η μέρα του τέλους του και το ξέρει πολύ καλά.

Θα καταλήξει στην φυλακή. Ακόμα και αν υπάρχει η παρούσα νομοθεσία, ακόμα και αν υπάρχουν αυτοί οι δικαστές και οι εισαγγελείς (καθεστωτικοί), δεν θα έχει καμία έξοδο διαφυγής.

Για τον εαυτό του και τον θρόνο του είναι ικανός να κάψει όλη την χώρα».

Την ίδια ώρα «καμπανάκι» για την κυβέρνηση της Αγκύρας βαράει και στην Ρωσία. Είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ πως ο ρωσικός κυβερνητικός τύπος στέλνει σκληρό μήνυμα, όταν πρέπει στην Τουρκία, την ώρα που το Κρεμλίνο δεν ανεβάζει τους τόνους.

Ως εκ τούτου, σήμερα στον φιλοκυβερνητικόρωσικό τύπο γράφτηκε πως οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας είναι ένα εκκρεμές, το οποίο κινείται πότε στις συμφωνίες και πότε στα τελεσίγραφα, κάνοντας αναφορά με νόημα στους δέκα ρωστουρκικούς πολέμους που έχουν σημαδέψει την πορεία των δύο χωρών.

Ο Ερντογάν πρέπει να χειριστεί όλα αυτά σε συνδυασμό με την τουρκική οικονομία που καταρρέει και «βυθίζεται» στα ψηφιακά κρυπτονομίσματα.

Η βουτιά της τουρκικής λίρας τροφοδότησε τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα στην Τουρκία, με τους επενδυτές να ελπίζουν ότι θα κερδίσουν από το ράλι του bitcoin και παράλληλα θα προστατευθούν από τον πληθωρισμό.

Το τουρκικό νόμισμα έχασε το 13% της αξίας του μετά την απόλυση του κεντρικού τραπεζίτη Νατσί Αγκμπάλ από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσα στον Μάρτιο, εντείνοντας τους φόβους για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υποχώρηση της λίρας.

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων στην Τουρκία γνώριζε ήδη άνθιση, η οποία επιταχύνθηκε μετά την απόλυση του Ναγκμπάλ. Κάτι τέτοιο θα καταστήσει την τουρκική οικονομία πιο υπόχρεη σε ξένα «σκοτεινά» κέντρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μέχρι πού θα φτάσει ο Ερντογάν για να κρατήσει την εξουσία;;;

loading...