Πολίτες κατά αστυνομικών: «Θα πεθάνετε»! Η αντιπαράθεση με την αστυνομία αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη, vid

 Οι τόνοι στην Ελλάδα ανεβαίνουν επικίνδυνα!

Η Αστυνομία, από την μία, συμπεριφέρεται ως καθεστώς στους δρόμους, από την άλλη υπάρχει φόβος παρέμβασης όσο αυξάνεται ο αριθμός πολιτών που συγκεντρώνονται έξω, αψηφώντας τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας, ενώ πολλοί επιτίθενται πλέον στις δυνάμεις ασφαλείας, όχι μόνο λεκτικά αλλά και με πέτρες ή μπουκάλια.

Μεγάλα ΜΜΕ παίρνουν φυσικά το μέρος των μέτρων, ασκώντας κριτική στους πολίτες.

Στην Θεσσαλονίκη στην πλατεία Χημείου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο παρενέβη εισαγγελέας για τα τραγούδια και τον χορό εκατοντάδων ατόμων, ενώ ίδιες εικόνες παρατηρήθηκαν και στο κέντρο. Τα ίδια και στην Πάτρα, καθώς ο κόσμος θέλει να βγει έξω.

Στην Αθήνα, παρατηρήθηκαν εντάσεις που ξεκινούσαν από την Κηφισιά και έφταναν μέχρι το Φάληρο με τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο να δέχονται πέτρες και μπουκάλια, ενώ ακούγονταν κραυγές όπως «θα πεθάνετε».

Κατά την διάρκεια της έντασης, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά, ενώ προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στα περιπολικά.

Σε βάρος των τριών ανηλίκων, που φέρεται να έριχναν πέτρες από μεταλλική πεζογέφυρα που συνδέει το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με το Στάδιο Καραϊσκάκη σχηματίστηκε δικογραφία, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, για αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Στην Κηφισιά τους ελέγχους της αστυνομίας, διαδέχτηκαν τα παράπονα ορισμένων για την στάση και το ύφος τους, με γυναίκες και παιδιά να κρύβονται στα Στενά για να γλυτώσουν το πρόστιμο ή και την σύλληψη.

Η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο:

loading...