”Ρουκέτα” αμερικανικού think tank: ”Οι Τούρκοι δεν θα φύγουν από την Λιβύη-Απειλούν με πόλεμο την Ελλάδα

 Αποκάλυψη που θα συζητηθεί

Άκρως αποκαλυπτικό για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στην Λιβύη είναι μεγάλο αμερικανικό πρακτορείο αμυντικών ειδήσεων, το οποίο μας αποκαλύπτει την πάσα αλήθεια για την κατάσταση εκεί, και τις σχέσεις Ελλάδος- Τουρκίας.        

Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο “η πραγματικότητα είναι ότι το κύριο καθήκον της μεταβατικής λιβυκής κυβερνήσεως (GNU) είναι να εξαλείψει τις ανεξάρτητες πολιτοφυλακές, να οδηγήσει σε αποχώρηση τα ξένα στρατεύματα από τη χώρα και να δημιουργήσει έναν νέο εθνικό λιβυκό στρατό.

Η βουλή των αντιπροσώπων (HoR) στηρίζει το LNA (Εθνικός Στρατός της Λιβύης), ο οποίος εξακολουθεί να ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, και θα είχε ενοποιήσει τη Λιβύη έως τα τέλη του 2020 εάν το GNA δεν είχε φέρει τους Τούρκους στην χώρα, ενώ συμφώνησε να  στηρίζει την Τουρκία στη διαμάχη της με την Ελλάδα.

Ο ΟΗΕ και τα περισσότερα κράτη στην περιοχή θεωρούν παράνομες και άκυρες τις τουρκικές αξιώσεις καθώς και την συμφωνία του GNA με την Άγκυρα για τα θαλάσσια σύνορα”.

Πληροφορίες ειδικών Αμερικανών αναλυτών αναφέρουν ότι “οι Τούρκοι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από την χώρα, εάν δεν νομιμοποιηθεί από την νέα λιβυκή κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές του Δεκεμβρίου του 2021, το τουρκολιβυκό μνημόνιο με το GNA”.

Οι ίδιοι τονίζουν ότι “η Τουρκία απειλεί ξεκάθαρα επίσης με πόλεμο με την Ελλάδα και γενικά συμπεριφέρεται άσχημα στην Α.Μεσόγειο.

Αυτό αφορά περισσότερο την τουρκική εσωτερική πολιτική παρά οτιδήποτε άλλο. Η τρέχουσα (από το 2000) τουρκική κυβέρνηση είναι «ισλαμική», και λόγω των πολλών προβλημάτων έχει γίνει πλέον μη δημοφιλής στους Τούρκους ψηφοφόρους.

Η κυβέρνηση Ερντογάν αντιμετωπίζει ανατροπές στις επερχόμενες τουρκικές εκλογές και πολλοί Τούρκοι φοβούνται ότι η κυβέρνησή τους θα ακυρώσει  τις εκλογές για να παραμείνει στην εξουσία και να εμπλακεί η Τουρκία σε  πολέμους”.

Η αναφορά περί απειλής πολέμου από την Τουρκία προς την χώρα μας από Αμερικανούς ειδικούς αποτελεί πραγματικά μια σοβαρή αποκάλυψη, για το τι ακριβώς παίχθηκε τον Αύγουστο του 2020, ενώ προδικάζει επικίνδυνες εξελίξεις και για αυτό το καλοκαίρι, δεδομένων των πολλών εσωτερικών προβλημάτων των Τούρκων”.  

Η Άγκυρα έχει σαφώς στοχοποιήσει την χώρα μας, τόσο για την αμερικανική βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη όσο και για την αύξηση της θητείας στον ελληνικό στρατό από 9 σε 12 μήνες καθώς και για το εξοπλιστικό της πρόγραμμα.

Οι Τούρκοι θεωρούν τις κινήσεις αυτές ως προοίμιο στρατιωτικών εξελίξεων στο Αιγαίο. Σίγουρα όμως πρώτα οι ίδιοι έχουν κάτι σοβαρό στο νου τους, το οποίο αφορά το πιθανό σχέδιο δημιουργίας του Κουρδιστάν, για αυτό και στηλιτεύουν ειδικά τις αμερικανικές βάσεις στο ελληνικό έδαφος.

Οι Τούρκοι θεωρούν δηλαδή ότι οι ΗΠΑ από τον ελληνικό ηπειρωτικό χώρο, αλλά και την Κύπρο, θα δημιουργήσουν μεγάλες βάσεις εξόρμησης κατά του άξονα Τουρκίας-Ιράν για κυριαρχία τους στην Μ.Ανατολή, ενώ ταυτόχρονα υλοποιείται το ”σχέδιο Κουρδιστάν”, το οποίο ήδη ξεκίνησε από την Β.Συρία.

https://www.pentapostagma.gr/

loading...