Ξεσηκωμός γονέων και μηνύσεις για τα self tests: «Θέλουμε τα παιδιά μας να παρακολουθούν μαθήματα χωρίς καμία ιατρική πράξη» – ΒΙΝΤΕΟ

 Μετά την Κρήτη, μηνύσεις έπεσαν για τα self tests και στον Εύοσμο.

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης όταν δεκάδες γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από Λύκειο στην περιοχή του Ευόσμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συμπαρασταθούν σε μητέρα μαθητή που υπέβαλε μήνυση στον διευθυντή.

Ο λόγος ήταν ότι τη Δευτέρα ο διευθυντής του εν λόγω σχολείου δεν άφησε τον μαθητή της Α΄ Λυκείου να εισέλθει στην τάξη χωρίς τη βεβαίωσε για το self test!

Η πλευρά του διευθυντή δηλώνει πως τήρησε την κείμενη νομοθεσία (δηλαδή την κατ’επείγουσα ΚΥΑ), ενώ από την πλευρά της η μητέρα του μαθητή υπέβαλε μήνυση.

Μάλιστα η ίδια προέβη και σε δηλώσεις ενώπιον των δημοσιογράφων διαμηνύοντας πως οι συγκεντρωμένοι γονείς (περίπου 30 στον αριθμό) θέλουν να παρακολουθούν μαθήματα τα παιδιά τους χωρίς να υποβάλλονται σε καμία ιατρική πράξη:

«Προσπαθούσαμε να μπούμε ήρεμα με τον γιο μου στο σχολείο τη Δευτέρα το πρωί και ο διευθυντής αντέδρασε. Με έσπρωχναν βίαια καθηγητές και έχω υποστεί βλάβη στο γόνατό μου! Δεν αποδέχομαι ούτε το test covid ούτε καμία υπεύθυνη δήλωση. Όταν κάνουμε υπεύθυνες δηλώσεις γινόμαστε συνυπεύθυνοι στο ότι συμφωνούμε σε οποιαδήποτε μέτρα θέλει να πάρει η κυβέρνηση. Θέλουμε τα παιδιά μας να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους χωρίς καμία ιατρική πράξη και χωρίς κανένα covid test»:

Οι διαμαρτυρόμενοι γονείς δήλωσαν χαρακτηριστικά πως θα λειτουργήσουν ως “θεματοφύλακες του Συντάγματος” και πως δεν πρόκειται να δώσουν τη συγκατάθεσή τους σε οποιοδήποτε μέτρο (προφανώς αντισυνταγματικό) παίρνει η κυβέρνηση.
Στο σημείο κλήθηκε μάλιστα ισχυρή αστυνομική δύναμη, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν επεισόδια.

loading...