Ανυπομονησία από… Pfizer: Θέλει να αρχίσει το συντομότερο να εμβολιάζει και παιδιά στην ΕΕ – Ζητά έγκριση από τον ΕΜΑ

 Οι εταιρείες είχαν καταθέσει αντίστοιχο αίτημα και προς τις αρμόδιες Αρχές των ΗΠΑ

Περίεργα ανυπόμονη εμφανίζεται η Pfizer για να αρχίσει να εμβολιάζει το συντομότερο δυνατό και τα παιδιά, στην ΕΕ και κατά επέκτάση και στην Ελλάδα.

Έτσι η Pfizer και η BioNTech  ζητούν έγκριση για τη χρήση του εμβολίου τους για τον κορωνοϊό στις ηλικίες 12-15  από τις ευρωπαϊκές Αρχές.

Σημειώνεται ότι οι εταιρείες, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, είχαν καταθέσει αντίστοιχο αίτημα και προς τις αρμόδιες Αρχές των ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech Ουγκούρ Σαχίν είχε δηλώσει ότι το εμβόλιο για αυτή την ηλικιακή ομάδα θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο από τον Ιούνιο κιόλας.

Στα τέλη Μαρτίου, οι εταιρείες δημοσίευσαν αποτελέσματα δοκιμών που έγιναν σε 2.260 εφήβους στις ΗΠΑ, οι οποίοι -σύμφωνα με τις εταιρείες- έδειξαν «ισχυρά αντισώματα».

Σε ανάρτησή του ο εκτελεστικός διευθυντής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά ανέφερε:

«Μοιραζόμαστε την πιεστική ανάγκη για να επεκτείνουμε το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech για να συμπεριλάβουμε και νεότερους πολίτες. Σήμερα, με υπερηφάνεια, καταθέσαμε αίτηση στον ΕΜΑ για την επέκταση της άδειας για τους εφήβους των ηλικιών 12 έως 15 ετών».

loading...