ΠΚ P-78 ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ: «Φορτωμένη» με τους Exocet MM40 Blk3 τέθηκε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα – ΒΙΝΤΕΟ

 Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τέθηκε η «Πυραυλάκατος Καραθανάσης», η οποία «φορτώθηκε» με τους Exocet MM40 Blk3. 

Αργά το βράδυ της Τετάρτης η «Πυραυλάκατος Καραθανάσης» επέστρεψε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου και θα ενταχθεί στην Δύναμη των Ταχέων Περιπολικών Σκαφών (ΤΠΚ) για να αναλάβει την πρώτη της επίσημη αποστολή στο Αρχιπέλαγος.

Η ΤΠΚ 6 ή αλλιώς Ρ-78 ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ του Πολεμικού Ναυτικού φόρεσε όλα τα οπλικά της συστήματα, βγήκε προχθές στα ανοιχτά, πραγματοποίησε μπαράζ δοκιμαστικών βολών και χθες, Πέμπτη, έκανε τις τελευταίες εργασίες πριν πάρει σήμερα τον δρόμο για το σπίτι της.

Τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου θα ενταχθεί στην οικογένεια των Ταχέων Περιπολικών Σκαφών (ΤΠΚ) για να αναλάβει την πρώτη της επίσημη αποστολή στο Αιγαίο.

Είναι η 6η πυραυλάκατος κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ, τύπου Super Vita, του Πολεμικού Ναυτικού που ολοκληρώθηκε στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Πρόκειται για φονικά σκάφη καθώς έχουν την δυνατότητα εξαπόλυσης των κατευθυνομένων βλημάτων (Κ/Β) Exocet ΜΜ40 Block3 με ικανότητα προσβολής ελλιμενισμένων πλοίων και επάκτιων στόχων σε ακτίνα 180 km.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων εργάζονται πυρετωδώς ώστε πολύ σύντομα να παραδώσουν έτοιμη με τα οπλικά της συστήματα και την ΤΠΚ 7, Ρ-79 ΒΛΑΧΑΚΟΣ.

loading...