Neuralink: Πίθηκος παίζει ping pong μόνο με το μυαλό του (ΒΙΝΤΕΟ)

 Η Neuralink, η εταιρία του Elon Musk που αναπτύσσει interface υπολογιστή-ανθρώπου με εμφυτεύματα στον εγκέφαλο, έδωσε στη δημοσιότητα ένα video που προκάλεσε αίσθηση. Σε αυτό, ο Pager, ένας πίθηκος του είδους μακάκων, 9 ετών, φαίνεται να παίζει παιχνίδια μπροστά σε μία οθόνη.

Το εξαιρετικό στην υπόθεση είναι πως ο Pager έχει εμφυτεύματα Neuralink στον εγκέφαλό του, τα οποία τοποθετήθηκαν έξι βδομάδες πριν την καταγραφή του video. Αρχικά εμφανίζεται να παίζει παιχνίδια χρησιμοποιώντας ένα joystick, ενώ η ανταμοιβή του έρχεται μέσα από το μεταλλικό καλαμάκι σε μορφή χυμού μπανάνας.

Όσο παίζει, το Neuralink καταγράφει τις πληροφορίες των νευρώνων του, μαθαίνοντας πρακτικά να προβλέπει τις κινήσεις του χεριού βάσει των νευρώνων που ενεργοποιούνται και στέλνει αυτά τα δεδομένα ασύρματα σε διπλανό υπολογιστή. Έπειτα, το joystick αποσυνδέεται από τον υπολογιστή και ενώ ο Pager συνεχίζει να το κινεί, στην πραγματικότητα παίζει το παιχνίδι στο κεφάλι του, αφού οι σκέψεις του μετατρέπονται σε κίνηση στον υπολογιστή. Αργότερα, αφαιρείται και το joystick και ο Pager παίζει το παιχνίδι pong με το μυαλό του χωρίς καμία κίνηση των χεριών του.

Το Neuralink σύμφωνα με τον Elon Musk, θα βοηθήσει ανθρώπους με παράλυση να χρησιμοποιούν ένα smartphone ή και άλλες συσκευές, χρησιμοποιώντας μόνο τη σκέψη τους και μάλιστα πιο γρήγορα από κάποιον που χρησιμοποιεί τα χέρια του. Αργότερα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ελέγχει ρομποτικά μέλη και να κάνει του παραπληγικούς να περπατήσουν ξανά.

loading...