Ισραηλινή μελέτη βρίσκει έρπητα ζωστήρα σε ορισμένους ανοσοκατασταλμένους ασθενείς μετά τη λήψη εμβολίου mRNA της Pfizer κατά της COVID-19

 Αποδέκτες εμβολίων κατά της COVID-19 που επίσης υποφέρουν από εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ανέπτυξαν έρπητα ζωστήρα λίγες μέρες μετά τη λήψη, σύμφωνα με νέα μελέτη. Στο είπαν τα Μ.Μ.Ε;

Το συμπέρασμα της μελέτης μόνο καθησυχαστικό δεν είναι και αναδεικνύει τον πειραματικό χαρακτήρα των εμβολίων τα οποία προπαγανδίζουν τα ΜΜΕ παγκοσμίως.

Πηγή: New York Post

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

Οι επιστήμονες στο Ισραήλ μελέτησαν 491 ασθενείς με αυτοάνοσες φλεγμονώδεις ρευματικές ασθένειες και έξι από αυτούς – ή 1,2 τοις εκατό – εμφάνισαν τη μόλυνση μετά τη λήψη του εμβολίου Pfizer,  σύμφωνα με τη μελέτη στο περιοδικό Rheumatology .

Συγκριτικά, κανένας ασθενής στην ομάδα ελέγχου τους δεν ανέπτυξε τη λοίμωξη, η οποία χαρακτηρίζεται από επώδυνο εξάνθημα, σύμφωνα με τους ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Τελ Αβίβ Σουράσκι και του Ιατρικού Κέντρου της Carmel στη Χάιφα.

Ο έρπητας ζωστήρας – ο οποίος είναι επίσης γνωστός ως έρπης ζωστήρας, αν και δεν είναι ο ίδιος με τον έρπητα των γεννητικών οργάνων – προέρχεται από τον ιό που προκαλεί ανεμοβλογιά. Ο ιός παραμένει αδρανής σε άτομα που είχαν την ασθένεια ψυχρότητας και μπορεί να επανενεργοποιηθεί αργότερα ως έρπητα ζωστήρα, σύμφωναμε το CDC .

Πέντε από τους έξι ασθενείς στη μελέτη ήταν νέοι, αν και η λοίμωξη είναι γενικά πιο συχνή σε άτομα άνω των 50 ετών. Πέντε από αυτούς παρουσίασαν έρπητα ζωστήρα μετά την πρώτη δόση του εμβολίου και ο έκτος το έπραξε μετά τη δεύτερη.

Ωστόσο, οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν το εμβόλιο μπορεί να έχει προκαλέσει την επανενεργοποίηση του ιού – ή εάν οφείλεται στους ασθενείς που είχαν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι το εμβόλιο είναι η αιτία σε αυτό το σημείο», δήλωσε η Dr. Victoria Furer, επικεφαλής συγγραφέας, στο Jerusalem Post. «Μπορούμε να πούμε ότι μπορεί να προκαλέσει ορισμένους ασθενείς».

Ο Furer είπε ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα. Μία επίπτωση θα μπορούσε να είναι ότι οι ασθενείς με αυτοάνοσες φλεγμονώδεις ρευματικές παθήσεις ενθαρρύνονται να εμβολιαστούν κατά του έρπητα ζωστήρα πριν πάρουν το εμβόλιο COVID-19.

«Δεν πρέπει να τρομάζουμε τους ανθρώπους», είπε στο κατάστημα. «Το γενικό μήνυμα είναι να εμβολιαστείς. Είναι απλώς σημαντικό να γνωρίζετε. “

To συμπέρασμα της μελέτης

Ωστόσο, το συμπέρασμα της μελέτης μόνο καθησυχαστικό δεν είναι και αναδεικνύει τον πειραματικό χαρακτήρα των εμβολίων τα οποία προπαγανδίζουν τα ΜΜΕ παγκοσμίως, καθώς οι επιστήμονες αυτής της έρευνας κατέληξαν στο ότι: «Απαιτούνται επιδημιολογικές μελέτες για την ασφάλεια των εμβολίων COVID-19 με βάση το mRNA σε ασθενείς με αυτοάνοσες φλεγμονώδεις ρευματικές παθήσεις (AIIRD) για να αποσαφηνιστεί η σχέση μεταξύ του εμβολιασμού BNT162b2 mRNA και της επανενεργοποίησης του ζωστήρα.»

https://ellinikiafipnisis.blogspot.com

loading...