Ο Μακρόν ”έσκισε” το τουρκολιβυκό ”μνημόνιο”: Το Παρίσι αγνόησε το τουρκικό διάβημα για το πλοίο ”L’ATALANTE”

 ”Άδειασαν” εμμέσως και την Πελώνη οι Γάλλοι- Βίντεο

Οι Γάλλοι τελικά ”απάντησαν” με πράξεις κατά της Τουρκίας. Η Γαλλία αγνόησε το τουρκικό διάβημα και δεν αποχώρησαν όπως είχαν κάνει οι Ιταλοί το 2018 από την Κυπριακή ΑΟΖ και έκαναν κανονικά τις έρευνές τους! 

Το Παρίσι λοιπόν, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα: 

Α: Σέβεται και αναγνωρίζει την ελληνική ΑΟΖ  

Β: ”Τέλος στις προκλήσεις όπου έχουμε συμφέροντα”

Τι είχε συμβεί 

 

Αρχικά στην θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης, λίγες μόλις ώρες μετά την συνέντευξη Τύπου ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, και τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το γαλλικό ερευνητικό πλοίο L’ATALANTE, ζήτησε από την Ελλάδα άδεια για να πραγματοποιήσει έρευνες μέσα στην περιοχή της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας, νοτιοανατολικά της Κρήτης και δυτικά του 28ου μεσημβρινού.  

Μόλις η Ελλάδα εξέδωσε σχετική NAVTEX, η Τουρκία δεν προχώρησε μόνο σε αντι-NAVTEX, αλλά έστειλε και φρεγάτα στην ευρύτερη περιοχή και ζήτησε από το γαλλικό πλοίο να αποχωρήσει.  

Εν συνεχεία, φρεγάτα του τουρκικού ναυτικού παρακολουθεί το γαλλικό ερευνητικό σκάφος L’ ATALANTE, το οποίο πλέει βόρεια της Καρπάθου!     

Δείτε το βίντεο:

Και όλα αυτά, την στιγμή που στην Τουρκία επικρατεί ”αναβρασμός”, καθώς με εντολή Ερντογάν, ο ”πατέρας” της ”Γαλάζιας Πατρίδας”, ο Τζεμ Γκιουρντενίζ, θα παρακολουθείται με ηλεκτρονικό ”βραχιολάκι”, κάτι που έχει εξοργίσει τους Κεμαλιστές! 
Την είδηση, την μετέφερε η γυναίκα του:  
”Μόλις ήρθαν στο σπίτι του ”πατέρα” της ”Γαλάζιας Πατρίδας”, τον ψάχνουν, μου ανακοίνωσαν ότι θα του βάλουν ηλεκτρονικό βραχιολάκι”. 

loading...