Συνεργάτης Ε.Μασκ: «Έχουμε πλέον την τεχνολογία να δημιουργήσουμε ένα αληθινό Jurassic Park»

 Ο συνιδρυτής της εταιρείας Neuralink, Μαξ Χόντακ, του Έλον Μασκ γνωστοποίησε ότι έχουν πλέον την τεχνολογία για να δημιουργήσουν ένα αληθινό Jurassic Park.

Ο Μαξ Χόντακ, που μαζί με τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ ίδρυσαν την Neuralink τον Ιούλη του 2016, έκανε μια ανάρτηση στο Twitter όπου ισχυρίστηκε πως η εταιρεία τους διαθέτει πια την αναγκαία τεχνολογία για να φτιάξουν ένα αληθινό Jurassic Park.

«Πιθανότατα θα μπορούσαμε να φτιάξουμε το Jurassic Park, εάν το επιθυμούσαμε» έγραψε χαρακτηριστικά ο Χόντακ στο Twitter.

O βιομηχανικός δεν εξήγησε πώς η νευροτεχνολογική εταιρεία θα μπορούσε να είναι σε θέση να δημιουργήσει σύγχρονους δεινόσαυρους, που θα μοιάζουν με τους προϊστορικούς προγόνους τους, αλλά δεν θα είναι γενετικά ταυτόσημοι.

«Δεν θα είναι γενετικά αυθεντικοί δεινόσαυροι αλλά… Ίσως με 15 χρόνια εκτροφής και μηχανική θα έχουμε σούπερ εξωτικά νέα είδη» συνέχισε ο Χόντακ.

Όμως όσο σπουδαία ιδέα κι αν ακούγεται η κατασκευή του Jurassic Park, στο ομώνυμο βιβλίο του Μάικλ Κράιτον του 1990 και στη σειρά ταινιών το σχέδιο πήγε εντελώς στραβά.

Οι γενετικά τροποποιημένοι δεινόσαυροι κατέληξαν να καταλάβουν το Jurassic Park και να προκληθεί μια εκατόμβη θυμάτων μεταξύ των επισκεπτών και του προσωπικού του ζωολογικού κήπου δεινοσαύρων, όπως αναφέρει η βρετανική ταμπλόιντ Daily Star.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι, η Neuralink παρουσίασε το πρωτότυπο ενός εγκεφαλικού εμφυτεύματος, που οι επιστήμονες της εταιρείας πιστεύουν ότι θα μπορούσε να θεραπεύσει από την τύφλωση μέχρι την τετραπληγία.

Ο ίδιος ο Έλον Μασκ είχε παρουσιάσει μια πρώιμη εκδοχή της συσκευής, που είχε εμφυτευθεί σε γουρούνια, αναφέροντας τότε πως οι δοκιμές σε ανθρώπους θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από το 2021.

loading...