«Αυτοκράτορας του Άρη»! H νέα ιδιότητα που πρόσθεσε ο Ελον Μασκ στο βιογραφικό του στο Twitter!

H εμμονή που έχει ο Έλον Μασκ με το διάστημα είναι γνωστή.

Όπως γνωστή είναι και η επιθυμία του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία να αποικίσει το συντομότερο δυνατό τον Κόκκινο Πλανήτη, κάτι που αντανακλάται πλέον και στο βιογραφικό του στο Twitter, όπου δίπλα στον τίτλο του “Technoking of Tesla” («Βασιλιά τεχνολογίας της Tesla») πρόσθεσε και εκείνον του “Imperator of Mars” («Αυτοκράτορα του Άρη») μαζί μ’ ένα emoji που κλείνει με νόημα το μάτι.

Η λέξη “imperator” χρησιμοποιείτο στην αρχαία ρωμαϊκή ιστορία για να δηλώσει τον νικηφόρο διοικητή στρατευμάτων ή τον αυτοκράτορα. Ιδιοκτήτης της ιδιωτικής αεροδιαστημικής εταιρείας SpaceX ο 49χρονος Μασκ καταφέρνει σχεδόν πάντα να τραβήξει την προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις αναρτήσεις του στο Twitter, όπως πρόσφατα, όταν μίλησε για την επιθυμία του για μια αποστολή στη Σελήνη μ’ ένα tweet, όπου ανέφερε: «… θα πάω σύντομα στο φεγγάρι».

Άλλωστε και εκεί έχει στρέψει το ενδιαφέρον του ο Μασκ. Η SpaceX αναπτύσσει ένα διαστημόπλοιο, το Starship, που σύμφωνα με την εταιρεία θα είναι πλήρως επαναχρησιμοποιούμενο και θα μπορεί να μεταφέρει το πλήρωμά του και φορτίο σε τροχιά γύρω από τη Γη, στη Σελήνη, τον Άρη και ακόμη μακρύτερα.
Ο Μασκ έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία να χτίσει μια πόλη στον Άρη, αν και αντιλαμβάνεται πόσο περίπλοκη διαδικασία είναι ο εποικισμός του αφιλόξενου Κόκκινου Πλανήτη. Σε πρώτη φάση, πάντως, η SpaceX σχεδιάζει να στείλει μέσα στην επόμενη διετία το Starship σε μια μη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη και μέχρι το 2026 να στείλει και τους πρώτους ανθρώπους.

loading...