Διαλύει κάθε ρεκόρ το budget της σειράς Lord of the Rings – Η ακριβότερη τηλεοπτική παραγωγή όλων!

Ολόκληρο τον χρυσό του Lonely Mountain -και κάτι ψιλά- θα κοστίσει η άκρως αναμενόμενη τηλεοπτική σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών που ετοιμάζει εδώ και καιρό η Amazon Studios. Σας είχαμε μεταφέρει παλαιότερα δημοσιεύματα που ήθελαν την Amazon να ξοδεύει ένα ομολογουμένως δυσθεώρητο ποσό, το οποίο ξεπερνούσε τα $500 εκατομμύρια για την παραγωγή πολλαπλών σεζόν, όμως η αλήθεια είναι πιο σοκαριστική από ότι θα περίμενε κανείς.

Το The Hollywood Reporter μεταδίδει επίσημα πως το budget της σειράς “Lord of the Rings” θα κοστίσει περί τα $465 εκατομμύρια για την πρώτη σεζόν και μόνο! Αυτομάτως αυτό σημαίνει ότι θα είναι η ακριβότερη τηλεοπτική παραγωγή στην ιστορία, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά φήμες που είχαν ακουστεί κατά καιρούς. Τα στοιχεία δημοσιεύτηκαν πρώτα από την επιτροπή διαφάνειας της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας, με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τουρισμού, Stuart Nash, να προβαίνει στο εξής σχόλιο:

“Μπορώ να σας πω ότι η Amazon θα ξοδέψει περί τα $650 εκατομμύρια δολάρια (Νέας Ζηλανδίας) για την πρώτη σεζόν και μόνο. Είναι κάτι το φανταστικό, πράγματι…θα είναι η μεγαλύτερη τηλεοπτική σειρά που έγινε ποτέ.

Από τα επίσημα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν αποκαλύπτεται κιόλας ότι το στούντιο της Amazon σκοπεύει να γυρίσει πέντε σεζόν της σειράς, μαζί με μια πιθανή spinoff σειρά η οποία ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί.

Αυτό το ποσό σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ και θέτει ένα νέο που προκαλεί δέος σε όποιο δίκτυο ή streaming υπηρεσία θέλει να επιχειρήσει κάτι παρόμοιο, δείχνοντας παράλληλα πόσο σοβαρά έχει πάρει η Amazon την τηλεοπτική μεταφορά ενός ιερού έπους, όπως αυτό του Τόλκιν.

Η μόνη σειρά στο παρελθόν που μπορεί να συγκριθεί είναι φυσικά το Game of Thrones του HBO, με κόστος ανά σεζόν που κυμαίνονταν στα $100 εκατομμύρια. Μάλιστα, το κόστος ανα επεισόδιο ξεκίνησε στα $6 εκ. για την πρώτη σεζόν και εκτοξεύθηκε γύρω στα $15 εκ. ανα επεισόδιο στην 8η και τελευταία σεζόν.

Τα ακριβά γούστα της Amazon θα έχουν αντίκτυπο και στην Νεοζηλανδική οικονομία, καθώς θα πρέπει να γίνει επιστροφή φόρων της τάξης των $114 εκατομμυρίων, η οποία προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία που επιδοτεί τις ξένες παραγωγές να έρθουν και να πραγματοποιήσουν τα γυρίσματά τους. Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο στην χώρα και η κυβέρνηση δέχεται συνεχώς πυρά καθώς μέχρι και το Εθνικό Θησαυροφυλάκιο έχει χαρακτηρίσει ως “σημαντικό οικονομικό ρίσκο” την παραγωγή, διότι δεν υπάρχει όριο στο πόσο μπορεί να ξοδέψει η Amazon και κατ’επέκταση και η κυβέρνηση.

Ωστόσο, υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι μακροπρόθεσμα θα δημιουργηθούν μεγάλα οικονομικά οφέλη. Κυρίως λόγω της ανάτασης του τουρισμού που θα έρθει από fans του Άρχοντα που θα θέλουν να επισκεφθούν τα σημεία που γυρίστηκε το σόου, καθώς και της τεράστιας παραγωγής που θα είναι εγκατεστημένη και θα ενισχύει την τοπική οικονομία.

Όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία σχέση με την σοβιετική τηλεοπτική μεταφορά των επικών βιβλίων του Τόλκιν, η οποία χάρισε στιγμές καλτίλας.
Η σειρά Lord of the Rings θα προβληθεί μέσα από το Amazon Prime Video και είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα μέχρι τα τέλη του 2021, εκτός απροόπτου.

loading...