ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ

 ΤΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ Ή ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ; ΕΠΙΣΗΣ Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ Ν. ΑΦΡΙΚΗΣ;

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ διαπίστωσε ότι μια παραλλαγή της Νότιας Αφρικής του κορωναϊού επηρεάζει άτομα πουεμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Pfizer πολύ περισσότερο από τα άτομα που δεν εμβολιάστηκαν καθόλου.

Η μελέτη, η οποία δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους, έδειξε ότι η παραλλαγή Β.1.351 του ιού βρέθηκε οκτώ φορές περισσότερο σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί – ή 5,4 τοις εκατό έναντι 0,7 τοις εκατό – έναντι εκείνων που δεν είχαν εμβολιαστεί. Η Clalit Health Services, ένας κορυφαίος ισραηλινός πάροχος υγειονομικής περίθαλψης, βοήθησε επίσης στη μελέτη.

«Βρήκαμε ένα δυσανάλογα υψηλότερο ποσοστό της παραλλαγής της Νότιας Αφρικής μεταξύ ατόμων που εμβολιάστηκαν με δεύτερη δόση, σε σύγκριση με την ομάδα που δεν εμβολιάστηκε», δήλωσε ο Adi Stern του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ.

“Αυτό σημαίνει ότι η παραλλαγή της Νότιας Αφρικής είναι σε θέση, σε κάποιο βαθμό, να διαπεράσει την προστασία του εμβολίου.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...