Β.Πούτιν προς Α.Μέρκελ: «Είμαστε ελεύθεροι να μετακινούμε τμήματα των ενόπλων δυνάμεων στην επικράτειά μας»

 Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία αναφέρθηκαν στην μετακίνηση στρατευμάτων στη ρωσική επικράτεια.

«Ο πρόεδρος έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις. Πρώτον, ότι είμαστε απολύτως ελεύθεροι να μετακινούμε ένοπλες και οποιεσδήποτε στρατιωτικές μονάδες στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά την κρίση μας. Και, δεύτερον, ότι αναμφίβολα η Ουκρανία αυτή τη στιγμή μετατρέπεται δυνητικά σε μια πολύ ασταθή περιοχή και οποιαδήποτε χώρα, η οποία έχει στα σύνορα της μια ασταθή, επικίνδυνη, εύφλεκτη περιοχή, λαμβάνει μέτρα για να διασφαλίσει την δική της ασφάλεια», επισήμανε ο Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ επισήμανε ότι το Κρεμλίνο φοβάται την επανάληψη στα σύνορα της Ρωσίας στρατιωτικών ενεργειών πλήρους ανάπτυξης στην Ουκρανία, που θα αποτελέσουν απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας. «Στο Κρεμλίνο υπάρχουν φόβοι ότι στην Ουκρανία θα ξαναρχίσει εμφύλιος πόλεμος. Και αν στα σύνορα μας ξαναρχίσει ένας εμφύλιος πόλεμος, εχθροπραξίες σε πλήρη ανάπτυξη, αυτό θα αποτελέσει απειλή για την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας», τόνισε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή στην περιοχή παρατηρούνται προκλητικές ενέργειες εκ μέρους των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην γραμμή επαφής στο Ντονμπάς.

loading...