Μαθηματικά αδύνατη η εξυπηρέτηση του ιδιωτικού χρέους

Κασσάνδρα η ING για την Ελληνική Οικονομία: Παρατεταμένη ύφεση και μαζικές χρεοκοπίες αφήνει πίσω της η πανδημία του Covid-19
Οι πιθανότητες γρήγορης ανάκαμψης από τα ερείπια που άφησε πίσω της η υγειονομική και οικονομική πανδημία παραμένουν υπέρ της «παλιάς κεντρικής Ευρώπης», ενώ η περιφέρεια εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μίας παρατεταμένης ύφεσης αναφέρει η ομάδα οικονομικής ανάλυσης της ολλανδικής ING.
Η Ελλάδα βρίσκεται στις χώρες που κινδυνεύουν να μείνουν πίσω στην ανάκαμψη, όπως και η Πορτογαλία αλλά και η Ιταλία…
εξηγεί η πολυεθνική εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και τις τοποθετεί ανάμεσα σε αυτές που κινδυνεύουν περισσότερο να μείνουν πίσω καθώς η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει από την πανδημία. Υπολογίζοντας τους κλάδους της οικονομίας που είναι πιο ευάλωτοι, την απόσυρση των δημοσιονομικών μέτρων στήριξης, τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, τις διαρθρωτικές αδυναμίες και τη συσσώρευση των αποταμιεύσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η ING αναλύει ποιες χώρες θα ανακάμψουν γρηγορότερα όταν ανοίξουν οι οικονομίες, αλλά ποιες χώρες θα επιστρέψουν γρηγορότερα στα προ κρίσης επίπεδα.
Το οικονομικό χάσμα ανάμεσα σε Βορρά και Νότο
Ο δείκτης ευπάθειας, ο οποίος μετρά τον κίνδυνο αδύναμης οικονομικής ανάκαμψης, δείχνει ότι το παραδοσιακό χάσμα Βορρά-Νότου από την άποψη της οικονομικής δύναμης είναι πολύ εμφανές. Ο κίνδυνος καθυστερημένων επιπτώσεων της ύφεσης είναι βασικός για τη φάση ανάκαμψης. Οι χώρες με απότομη μείωση του ΑΕΠ το 2020 θα μπορούσαν να βιώσουν ισχυρότερη βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη, αλλά δεν αποκλείονται σημαντικές αρνητικές παρενέργειες. Οι οικονομίες του Βορρά έχουν αποδώσει καλύτερα μέχρι τώρα. Οικονομίες όπως η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Φινλανδία και η Βαλτική έχουν κλείσει το χάσμα ή είναι πολύ κοντά στα προ επίπεδα της πανδημίας, ενώ oι οικονομίες της νότιας ευρωζώνης εξακολουθούν να είναι περίπου -6% ή χειρότερα σε σύγκριση με τα προ-πανδημικά επίπεδα. Ενώ είναι δυνατή μια γρήγορη ανάκαμψη, ο κίνδυνος μιας πιο μακροχρόνιας ζημιάς στην οικονομία είναι πολύ μεγαλύτερη για τις χώρες που έχουν βιώσει μια βαθύτερη κάμψη.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/04/news-28042021.html
loading...