Θέλω να σιωπήσω …

 Θέλω να σιωπήσω μπροστά στις φωνές που ανεβαίνουν μέσα μου για να φωνάξουν για τα άδικα αυτού του κόσμου, καθώς οι φωνές ίσως περισσότερο άδικο να φέρουν, και έτσι φροντίζω με τις πράξεις μου να στρώνω κάποια από τα στραβά.

Θέλω να σιωπήσω μπροστά στις κραυγές για τις εικόνες που βιάζουν το αίσθημα δικαίου και καταστέλλουν κάθε έννοια ισορροπίας πάνω σε αυτή τη γη, μα καθώς οι φωνές απορυθμίζουν την ισορροπία, δουλεύω με ησυχία για την ευταξία και την αρμονία.

Θέλω να σιωπήσω μπροστά στα ουρλιαχτά για τα δάκρυα των παιδικών ματιών που πλημμυρίζουν τις γωνιές ετούτου του πλανήτη, καθώς τα ουρλιαχτά δεν συγκινούν καθόλου τα αυτιά, και μαζεμένος δουλεύω για να σκουπίζω αυτά τα δάκρυα, μπας και οι θεοί μας λυπηθούν.

Θέλω να σιωπήσω μπροστά στα γιατί που εγείρονται καθώς βλέπω το δράμα του χαμού να ξετυλίγεται καθημερινά μπροστά μας, μα γνωρίζω πως τα βροντερά γιατί μου είναι άστοχες απορίες καθώς αποφάσεις για το λειτουργικό ετούτης της πλάσης δεν λάβαμε εμείς καμιά, και μένω ευσυγκίνητος να δουλεύω για καλύτερες ημέρες καθώς αυτό, μπορεί να είναι χρέος και υπόσχεση!

Θέλω να σιωπήσω, και σωπαίνω, επειδή τα λόγια δίνουν ιδέες, αλλά οι ιδέες χρειάζονται πράξεις, και οι πράξεις δεν χρειάζονται λόγια.

Σωπαίνω, γιατί γιατί στο τέλος της ιστορίας, αυτό που είμαι θα έχει γράψει περισσότερα από αυτά που θα έχω πει.

Δημήτρης Νομικός

loading...