Τρομάζει από την οργή των νέων η κυβέρνηση: Προσπαθεί να τους «κερδίσει»… με «χαρτζιλίκωμα»

 Οι νέοι «γυρνούν την πλάτη» στη ΝΔ

Μπορεί οι περισσότερες δημοσκοπήσεις που γίνονται από τις γνωστές εταιρείες και προβάλλονται στα συστημικά ΜΜΕ να δείχνουν πως η Νέα Δημοκρατία έχει διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως στο Μαξίμου τρομάζουν για τα ποσοστά αποδοχής της νυν κυβέρνησης από τους νέους. 

Όπως μαρτυρούν ακόμα και αυτές οι δημοσκοπήσεις οι ψηφοφόροι κάτω των 30 ετών «γυρνούν» την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία, η οποία ψάχνει τρόπους για να τους κερδίσει, καθώς δεν είναι διόλου απίθανο σύντομα να κληθούν να ψηφίσουν. 

Οι νέοι έχουν πληγεί περισσότερο απ’ όλους από το lockdown, καθώς εδώ και έναν χρόνο βλέπουν σχολεία και πανεπιστήμια να είναι κλειστά, ενώ αρκετοί απ’ αυτούς βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και είναι άγνωστο το εάν θα επιστρέψουν στις εργασίες που έκαναν μέχρι προσφάτως (ένα μεγάλο ποσοστό των νέων εργάζεται στην εστίαση). 

Ταυτόχρονα βλέπει την κυβέρνηση Μητσοτάκη να τους κατηγορεί ανοιχτά για την αποτυχία του lockdown και τους χιλιάδες νεκρούς από τον κορωνοϊό, καθώς καθημερινά τα ΜΜΕ δείχνουν τα διάφορα πάρτι που γίνονται, ενώ μέλη της κυβέρνησης και υπουργοί τους δείχνουν με το «δάχτυλο» κατηγορώντας τους για ανευθυνότητα. 

Όλο αυτό σε μία γενιά η οποία έχει αναγκαστεί να βγει στην αγορά εργασίας μέσα στην κρίση των Μνημονίων και βλέπει πως -η ήδη δύσκολη ζωή τους- γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, καθώς όλες οι οικονομικές προβλέψεις δείχνουν πως έρχονται δύσκολα χρόνια. 

Και σε όλο αυτό βλέπουν μία κυβέρνηση να τους επιτίθεται με κάθε αφορμή, την ώρα που η ίδια ψηφίζει ασυλία για τα κυβερνητικά στελέχη της, αλλά και για τους «ειδικούς» που έχουν πάρει τα μέτρα. Να σημειώσουμε εδώ πως οι νέοι χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο το διαδίκτυο και έτσι ενημερώνονται πιο σφαιρικά για την επικαιρότητα, αφού τα περισσότερα κανάλια πήραν έναν πακτωλό χρημάτων για να «ενημερώνουν» τους πολίτες για τον κορωνοϊό και όπως αναφέρουν και οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» σε σχετική τους έκθεση αποκρύβονται και λογοκρίνονται ειδήσεις που δεν είναι στα «θέλω» της κυβέρνησης.

«Χαρτζιλίκι» 500 ευρώ

Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει μέσα στις επόμενες ημέρες να κερδίσει την νεολαία, καθώς οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με απλή αναλογική, γεγονός που αυξάνει ακόμη περισσότερο τη σημασία κάθε ψήφου.

Έτσι αναμένεται να δοθεί ένα επιδόματα των 500 ευρώ εν είδει voucher για την αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή, αλλά και με επιδότηση εισιτηρίων για θέατρα, σινεμά, μουσεία (όταν βεβαίως ξανά ανοίξουν) και για τουρισμό. Στο δε Σχέδιο Ανάκαμψης που κατατίθεται σήμερα από τη χώρα μας στην Κομισιόν, θα περιλαμβάνονται πολιτικές για την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας. Ενώ πιθανότατα θα υπάρξουν και θεσμικές αλλαγές σε ζητήματα που τους αφορούν.

Παρόλα αυτά οι νέοι δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, η οποία έχει κάνει ξεκάθαρο τις προηγούμενες ημέρες ότι «θα δώσει στην μεσαία τάξη ότι της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ» (όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν από το Μαξίμου). Χωρίς βέβαια να αναφέρει κάτι ούτε για «κούρεμα» χρέους κτλ. 

Από εκεί και πέρα στη ΝΔ συνεχίζουν να «ποντάρουν» στην τρίτη ηλικία, η οποία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις έχει θετική γνώμη για τον τρόπο με τον οποία διακυβερνάται η χώρα και αποτελεί και πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, καθώς η αποχή σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ μικρότερη απ’ ότι είναι στους νέους. 

Παρόλα αυτά δεν είναι διόλου απίθανο στις ερχόμενες εκλογές οι νέοι να προσέλθουν πιο μαζικά στις κάλπες, κάτι το οποίο τρομάζει σε μεγάλο βαθμό το Μαξίμου, το οποίο μέχρι και σήμερα «ποντάρει» στο αφήγημα ότι για την αποτυχία του lockdown δεν φταίει η ίδια, αλλά οι «ανεύθυνοι» πολίτες και κυρίως οι νέοι. 

loading...