Σιγά, η Ελλάδα κοιμάται, όσο η Τουρκία μας σκάβει το λάκκο

 Είναι γνωστή η στρατηγική της Τουρκίας για άσκηση επιρροής μέσω της ήπιας ισχύος, η οποία εξασφαλίζεται με διάφορους τρόπους, ένας από τους οποίους οι τηλεοπτικές σειρές!

Μετά τις σειρές για τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή και το Ματζικέρτ, έρχεται η σειρά για την Κύπρο, στην οποία η Τουρκία παρουσιάζει τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα του 1963-64, στα οποία, όπως τα παρουσιάζει, στηρίζει το πολιτικό της επιχείρημα ότι από το 1964, με ευθύνη των Ελλήνων, η Κυπριακή Δημοκρατία έπαψε να υπάρχει.

Η σειρά αυτή, πέραν του ότι πουλήθηκε σε 88 χώρες, που σημαίνει ότι θα επηρεαστούν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο από την τουρκική προπαγάνδα, εσχάτως μεταφράστηκε και στα… ρωσικά!

Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα… κοιμάται του καλού καιρού.

Ακολουθεί άρθρο της Σημερινής:

Μεταγλωττίστηκε στα ρωσικά η τουρκική προπαγανδιστική σειρά για το 1963-64

Ο Τατάρ είπε ότι η σειρά πωλείται σε 85 χώρες μεταγλωττισμένη στα ρωσικά και υποστήριξε ότι η Τουρκία βρίσκεται ανάμεσα στις πιο επιτυχημένες χώρες του κόσμου στην παραγωγή σειρών.

Η«Güneş» (08/04/2021), σύμφωνα με τη μετάφραση του Γραφείου Τύπου & Πληροφοριών, γράφει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι κάποιες «αχρείαστες και προσβλητικές αντιδράσεις» προκάλεσε η σειρά της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης (TRT) «Κάποτε στην Κύπρο» και επεσήμανε ότι δεν πρέπει να ξεχνιέται ότι πρόκειται για τηλεοπτική σειρά και όχι για ντοκιμαντέρ.

Μιλώντας την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία του «συνδέσμου αγωνιστών Κοκκίνων», ο Τατάρ είπε ότι η σειρά πωλείται σε 85 χώρες μεταγλωττισμένη στα ρωσικά και υποστήριξε ότι η Τουρκία βρίσκεται ανάμεσα στις πιο επιτυχημένες χώρες του κόσμου στην παραγωγή σειρών. 

Εκφράζοντας την άποψη ότι πρέπει να γίνει και ντοκιμαντέρ και ότι ντοκιμαντέρ πρέπει να γίνει και για τα Κόκκινα, ο Τατάρ υπενθύμισε ότι για τα Κόκκινα έχουν γραφτεί βιβλία, τα οποία είναι έργα που μένουν, όμως αυτή η σειρά είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό και μεταφέρει τα όσα βίωσαν οι Τουρκοκύπριοι για να ελκύσει την προσοχή εκατομμυρίων ανθρώπων. 

Επαναλαμβάνοντας ότι αυτή είναι μια σειρά και ότι προκάλεσε μεγάλο απόηχο από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, ο Τατάρ είπε ότι η σειρά προβάλλεται την καλύτερη μέρα και ώρα και ότι προβάλλεται σε επανάληψη και τα απογεύματα της Κυριακής.

Σημειώνοντας ότι στην «TRT» προβάλλονται συνεχώς τρέιλερ για την σειρά, ο Τατάρ υποστήριξε ότι πρόκειται για μια θαυμάσια προσπάθεια και εργασία για να εξιστορηθεί η ιστορία που έζησαν οι Τουρκοκύπριοι. Ανάφερε ότι η σειρά αναρτάται συνεχώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνεχάρη την παραγωγή της «TRT».

Εμφανώς ο στόχος του κατοχικού ηγέτη είναι η καλλιέργεια του φανατισμού, καθώς η σειρά αποτελεί επικοινωνιακή επίθεση κατά της Κύπρου, γεμάτη ψέματα και διαστρεβλώσεις. Στη σειρά η ΕΟΚΑ παρουσιάζεται ως καρικατούρα και οι αγωνιστές ως αιμοδιψείς τουρκοφάγοι, χωρίς καν αναφορά στον αντιαποικιακό αγώνα.

Πρόσφατα, ο Τατάρ χαρακτήρισε την ΕΟΚΑ «τρομοκρατική» και την ΤΜΤ «αμυντική» και είπε πως οι προσπάθειες επανένωσης ως «μετατροπή της Κύπρου σε ελληνικό νησί».

Στήριξη Τατάρ για να ονομαστεί «Δρ. Φαζίλ Κιουτσιούκ» το νέο «αεροδρόμιο»

Η «Halkın Sesi» (08/04/2021) γράφει ότι την προτομή και του μουσείο του Δρ. Φαζίλ Κιουτσιούκ επισκέφτηκε την Τετάρτη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Μεχμέτ Κιουτσιούκ, γιο του αποβιώσαντος πρώην Τουρκοκύπριου ηγέτη.

Μιλώντας κατά την συνάντηση με τον Μεχμέτ Κιουτσιούκ, ο Τατάρ εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται για να ονομαστεί «αεροδρόμιο Δρ. Φαζίλ Κιουτσιούκ» το νέο παράνομο αεροδρόμιο στα κατεχόμενα. «Αυτή θα είναι μια εξαιρετικά σημαντική και ορθή απόφαση», είπε υπενθυμίζοντας ότι το θέμα είχε έρθει στην ημερήσια διάταξη κατά την περίοδο που «πρωθυπουργός» ήταν ο ίδιος.

«Καθήκον μας είναι να κάνουμε το όνομα του Δρ. Φαζίλ Κιουτσιούκ να ζήσει για πάντα και να το γνωστοποιήσουμε τόσο στην Τουρκία όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε.

Ο Τατάρ επανέλαβε ότι έδωσε οδηγίες για να γίνουν οι απαραίτητες «νομικές διαδικασίες» σε σχέση με τις πρόσφατες επιθέσεις κατά του «ηγέτη της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας» τους Δρ. Φαζίλ Κιουτσιούκ. «Υπερασπιζόμαστε τον εθνικό μας ηγέτη. Ο Δρ. Φαζίλ Κιουτσιούκ είναι κόκκινη γραμμή για εμάς», σημείωσε. 

Στις δικές του δηλώσεις, ο Μεχμέτ Κιουτσιούκ είπε ότι κατά την συνάντηση συζήτησαν τις επιθέσεις εναντίον του Δρ. Φαζίλ Κιουτσιούκ και ευχαρίστησε τον Τατάρ για την επίσκεψη. «Ο λαός μας, όποιες πολιτικές απόψεις και αν έχει, υπερασπίστηκε τον Δρ. Φαζίλ Κιουτσιούκ», σημείωσε.

Εξάλλου, σε δηλώσεις κατά την επίσκεψή του στην προτομή του Δρ. Φαζίλ Κιουτσιούκ, ο Τατάρ καταδίκασε ξανά τις επιθέσεις εναντίον του Τουρκοκύπριου πρώην ηγέτη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υποστήριξε ότι υπάρχουν κάποιοι που δημοσίευσαν πρωτοσέλιδα αυτό το θέμα προσπαθώντας να σπείρουν ζιζάνια στις σχέσεις Τουρκίας και «ΤΔΒΚ». Υποστήριξε ότι δημιουργήθηκε μια αχρείαστη ημερήσια διάταξη και πρόσθεσε ότι δεν θα πετύχουν τον σκοπό τους εκείνοι που την δημιούργησαν.

https://infognomonpolitics.gr/

loading...