Ούτε με ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αλλάξει η υποδοχή του Αγίου Φωτός με τιμές αρχηγού κράτους και το άλλαξε η ΝΔ

 Τα έχουν ρημάξει όλα πια! -Η ΝΔ έπαθε…..ΣΥΡΙΖΑ! Και καλά η κυβέρνηση έχει ρόλο και σκοπό, η διοικούσα Εκκλησία που είναι;;

Αυτές τις μέρες στις εκκλησίες ακούμε για τους Φαρισαίους και τον πόλεμο που έκαναν στον Ιησού. Στην Ορθόδοξη Ελλάδα η κυβέρνηση με τις ανορθόδοξες μεθόδους της επιβεβαιώνει με κάθε ευκαιρία τον φαρισαϊσμό της!

Με περισσή υποκρισία βγήκε να μας πει σήμερα πως «Το Αγιο Φως θα έρθει με την προσήκουσα ταπεινότητα και όχι με τιμές Αρχηγού Κράτους»!

Γιατί αν γίνει υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους ο ιός κολλάει, αν όχι δεν κολλάει!

Τέτοια δόλια πολιτική για το Άγιο Φως και εναντίον των ιερών και των οσίων του λαού μας, δεν είχαμε δει ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στο κάτω κάτω διατρανώνει και την αθεϊα και είχε και λόγο να το κάνει. Αλλά το κόμμα που διατυμπανίζει δήθεν τα πατριωτικά ιδανικά και την παράδοση να εξαφανίζει ως εκ θαύματος μια τέτοια παράδοση, όπως η υποδοχή του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα με τιμές αρχηγού κράτους, είναι σκάνδαλο!

Ποιος θα ξεχάσει τον Νίκο Φίλη του ΣΥΡΙΖΑ να ειρωνεύεται και να λέει με αφορμή και το Άγιο Φως αλλά και τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας τότε, πως «δύο αρχηγοί κράτους έχουν επισκεφθεί τη χώρα επί ΣΥΡΙΖΑ, το Αγιο Φως και η Αγία Βαρβάρα».

Μέχρι ερώτηση για την μεταφορά του «Αγίου Φωτός» από τα Ιεροσόλυμα καθώς και την μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας με τιμές αρχηγού κράτους είχαν καταθέσει οχτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και έλεγαν πως τέτοιες πρακτικές “απαντώνται μόνο σε θεοκρατικά κράτη” και αφετέρου μιλούσαν για περιττές δαπάνες.

Και έρχεται η ΝΔ να τους κάνει τα χατίρια!

Το γράψαμε και χθες πως οι εξουσιαστές θα ακυρώσουν την υποδοχή.

Αλλά δεν θέλαμε να το πιστέψουμε! Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης θα μεταβεί στους Αγίους Τόπους προκειμένου να παραλάβει το Άγιο Φως και να το μεταφέρει στην Ελλάδα, ωστόσο οι φετινές διαδικασίες θα διαφέρουν αφού θα γίνουν «με την προσήκουσα ταπεινότητα και σεμνά, όπως επιβάλλει η συγκυρία και όχι με τιμές Αρχηγού Κράτους», όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Άγιο Φως θα έρθει στην Ελλάδα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αλλά κατά την άφιξή του στη χώρα δεν θα υπάρξει η συνηθισμένη τελετή υποδοχής, όπως παλαιότερα και όπως λένε κυβερνητικές πηγές δεν θα υπάρξουν κόκκινα χαλιά και μπάντες στο αεροδρόμιο.

Μόνο η μπάντα της κυβέρνησης παίζει φάλτσα για πολλοστή φορά!

Και καλά η κυβέρνηση έχει ρόλο και σκοπό, η διοικούσα Εκκλησία που είναι;; Αναλώνεται στο να κουνάει το δάχτυλο στους πιστούς που αντιδρούν στην πρόωρη Ανάσταση; Γνώριζε και δεν μίλησε ή αιφνιδιάστηκε από την κυβέρνηση;

loading...