Πολεμικό τελεσίγραφο Ρωσίας σε Ουκρανία ”Θα σας σβήσουμε από τον χάρτη-Ο Ζελένσκι θα είναι ο τελευταίος σας πρόεδρος”!

 

Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ενώ ΗΠΑ και ΕΕ παρακολουθούν αμήχανα

Ανώτερος αξιωματούχος του Κρεμλίνου δήλωσε σήμερα Πέμπτη ότι,η Ρωσία θα μπορούσε υπό ορισμένες συνθήκες να  υπερασπιστεί τους πολίτες της στην Ανατολική Ουκρανία και ότι σημαντικές στρατιωτικές εχθροπραξίες θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν την αρχή του τέλους της Ουκρανίας ως χώρα.

Η δύση και ειδικά η ΕΕ ζητούν αυτοσυγκράτηση μετά την ένταση στην περιοχή, λόγω της υπέρμετρης συγκέντρωσης ρωσικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία.

Τα πολεμικά επεισόδια έχουν αυξηθεί κατά μήκος της γραμμής επαφής μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ρωσόφωνων αυτονομιστών στην περιοχή του Ντονέσνκ.

“H έναρξη μιας στρατιωτικής δράσης θα ήταν η αρχή του τέλους της Ουκρανίας”, ανέφερε ο αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρίας  της Ρωσίας, Ντμίτρι Κοζάκ.

Ο ίδιος ρωτήθηκε εάν η Ρωσία θα προστατεύσει τους πολίτες της στην Ανατολική Ουκρανία.

Επικαλούμενος στην απάντησή του την Σρεμπρένιτσα, όπου περίπου 8.000 μουσουλμάνοι άνδρες και αγόρια σκοτώθηκαν από τις Σερβοβοσνιακές  δυνάμεις κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας 1992-1995, είπε: «Όλα εξαρτώνται από το μέγεθος της σύγκρουσης. Αν υπάρχει, όπως λέει ο πρόεδρος μας, περίπτωση “Σρεμπρένιτσας”, προφανώς θα πρέπει να παρέμβουμε για να τους υπερασπιστούμε».

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής κλήσης με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την Πέμπτη, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε το Κίεβο για προκλητική δράση στην Ανατολική Ουκρανία, ενώ δεν υπήρξε κλίμα συναίνεσης από ρωσικής πλευράς και αυτό είναι επικίνδυνο για τις εξελίξεις στην περιοχή. 

Πληροφορίες για πιθανό ουκρανικό σαμποτάζ στην γέφυρα της Κριμαίας 

 

“Η γέφυρα της Κριμαίας προστατεύεται από αέρα, στεριά και θάλασσα”, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής εθνικής φρουράς.

“Τα νερά που γειτνιάζουν με αυτή τη μεγάλη γέφυρα  ελέγχονται από περιπολίες σκαφών της ρωσικής εθνικής φρουράς, ενώ υποβρύχιοι κομάντος επιθεωρούν τη γέφυρα συνεχώς. Πρόκειται για αποστολή που θέλει σκληρή δουλειά και αποτελεί τεράστια ευθύνη”, τόνισε ο Ρώσος στρατιωτικός διοικητής Α. Ζολότοφ.

Τονίζεται ότι μια ταξιαρχία ειδικών επιχειρήσεων της ρωσικής εθνικής φρουράς συνεργάζεται στενά με τα υπουργεία άμυνας και εσωτερικών της Ρωσίας, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) και τα υπουργεία Μεταφορών και Ενέργειας, για την γέφυρα αυτή.

Την ίδια περίοδο ο επικεφαλής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, και αναπληρωτής πρόεδρος της  Δούμας Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, δηλώνει ότι ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι θα γίνει ο τελευταίος πρόεδρος της Ουκρανίας.  

Ο Ρώσος πολιτικός τόνισε την επικείμενη κατάρρευση της Ουκρανίας,ενώ προέβλεψε ότι λόγω των ενεργειών του Ζελένσκι και της ομάδας του, η Ουκρανία θα πάψει να υπάρχει.

Ο Ζιρινόφσκι τόνισε ότι η Βόρεια Ατλαντική Συμμαχία δεν θα θέλει να εκδώσει τελεσίγραφα προς την Ρωσία και ως εκ τούτου, η Ουκρανία θα πρέπει να αντιμετωπίσει μόνη της τον ρωσικό στρατό που είναι στα σύνορα της.

Πρόκειται για σενάρια που θυμίζουν πάρα πολύ τον πόλεμο της Γεωργίας το 2008.

Το Κρεμλίνο έχει ανακοινώσει ότι η Ρωσία θα διατηρήσει στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία για όσο θεωρεί ότι χρειάζεται, καθώς αυτονομιστές υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία δήλωσαν πως η κατάσταση στην ανατολική περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας επιδεινώνεται.

Δυτικές χώρες έχουν καλέσει για αυτοσυγκράτηση αφότου η Ουκρανία έκρουσε σήμα κινδύνου για την ενίσχυση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα και η βία αυξήθηκε κατά μήκος της γραμμής του μετώπου ανάμεσα στα στρατεύματα του Κιέβου και τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

loading...