Αν είστε κρυωμένοι, τρίψτε λίγο από ΑΥΤΟ στον Αυχένα σας. Θα εκπλαγείτε με το Αποτέλεσμα!

 Οι αρχαίοι Έλληνες, Αιγύπτιοι και Ρωμαίοι γνώριζαν τα πλεονεκτήματα του

αιθέριου έλαιο λιβανιού. Οι Αιγύπτιοι έκαναν μέχρι και μπάνιο σε αυτό πιστεύοντας ότι τους έκανε να δείχνουν νεότεροι. Είχε θετική επίδραση όχι μόνο στην διάθεση, αλλά βοηθούσε και στην μείωση του άγχους και γενικότερα βελτίωνε την υγεία.

Το έλαιο λιβανιού, το οποίο παράγεται από το ρετσίνι του δέντρου boswellia, έχει πικάντικο άρωμα με νότες λεμονιού και μελιού. Όταν διαβάσετε τι μπορεί να κάνει, δεν θα μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτό.

1. Ανακουφίζει τον βήχα:

Αν είστε κρυωμένοι και βήχετε συνεχώς, αυτό το έλαιο μπορεί να σας βοηθήσει. Απλά απλώστε το στον αυχένα και τον λαιμό σας ή βάλτε μερικές σταγόνες στο νερό και κάντε γαργάρες.

2. Διώξτε τις ουλές: Αναμίξτε έλαιο λιβανιού με έλαιο καρύδας, τρίψτε το μίγμα πάνω στις ουλές σας και αφήστε το να απορροφηθεί. Μετά από μερικές εφαρμογές, θα παρατηρήσετε ότι οι ουλές δεν είναι τόσο ευδιάκριτες.

3. Ανακουφιστείτε από τσιμπήματα εντόμων: Αν το δέρμα σας είναι ερεθισμένο, κόκκινο ή σας φαγουρίζει, λίγες σταγόνες έλαιου λιβανιού μπορούν να σας βοηθήσουν. Απλά τρίψτε το στην ερεθισμένη περιοχή.

4. Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σύστημα: Καταναλώστε μερικές σταγόνες του ελαίου για να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας. Προλαμβάνει κρυώματα και άλλες ασθένειες που προκαλούνται λόγω αδύναμου ανοσοποιητικού συστήματος.

5. Βρείτε την εσωτερική σας γαλήνη: Ρίξτε μερικές σταγόνες έλαιο λιβανιού στο λαιμό για να ενισχύσετε την συγκέντρωση σας. Επίσης, θα σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ισορροπημένοι συναισθηματικά. Το έλαιο λιβανιού ενεργοποιεί την παραγωγή νοραδρεναλίνης και ντοπαμίνης που βοηθάνε στην καταπολέμηση της εξάντλησης, της κακής διάθεσης και γενικότερα του λήθαργου.

6. Επουλώστε πληγές: Βάζοντας έλαιο λιβανιού σε κοψίματα ή άλλες πληγές του δέρματος τις βοηθάτε να επουλώσουν πιο γρήγορα.

7. Διώξτε τις ρυτίδες: Δεν χρειάζεται να κάνετε ακριβά μπότοξ ή να παίρνετε αντιγηραντικές κρέμες για να καταπολεμήσετε τις ρυτίδες. Ανακατέψτε λίγο έλαιο λιβανιού με δυο φύλλα λεβάντας και απλώστε το μίγμα στο πρόσωπο σας πρωί και βράδυ. Μετά από μερικά λεπτά μπορείτε να το ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

8. Ανακουφίστε το άγχος: Αν έχετε άγχος, ρίξτε μερικές σταγόνες έλαιο λιβανιού στο χέρι σας και μετά εισπνεύστε. Θα νιώσετε πιο ήρεμοι και χαλαροί.

9. Κοιμηθείτε καλύτερα: Αν έχετε προβλήματα με τον ύπνο, μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε ένα μικρό μπολ με έλαιο λιβανιού δίπλα στο κρεβάτι σας. Ο ύπνος σας θα είναι αισθητά καλύτερος.

10. Διαλογιστείτε: Το λιβάνι σας βοηθά να αναπνέετε πιο βαθιά και γι’αυτόν τον λόγο συχνά χρησιμοποιείται στον διαλογισμό. Αν θέλετε να δοκιμάσετε τον διαλογισμό για να χαλαρώσετε, θα δείτε ότι είναι πιο εύκολο να συγκεντρωθείτε με το λιβάνι.

Ποιος θα το πίστευε ότι ένα αιθέριο έλαιο μπορεί να κάνει τόσο καλό σε σώμα και ψυχή;!

loading...