Κατάθεση «ποταμός» Τόμπρα στην προανακριτική: Υπήρξε συνάντηση παρουσία του Ν. Παππά μία ημέρα πριν τον διαγωνισμό για τις άδειες

 Μια κατάθεση ποταμός βρίσκεται σε εξέλιξη στην προανακριτική της Βουλής για την υπόθεση του Ν. Παππά και το Καλογρίτσας Gate, με τον Κυριάκο Τόμπρα, τον πρώτο μάρτυρα, να φέρεται να δηλώνει ότι υπήρξε συνάντηση μια ημέρα πριν το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, του Χρ. Καλογρίτσα και τους ενός εκ των αδερφών Χούρι, παρουσία του Ν. Παππά, υποστηρίζοντας ότι μετείχε και αυτός μέσω ανοικτής ακρόασης. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κ. Τόμπρας φέρεται να εμπλέκει και άλλο πολιτικό πρόσωπο, κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως γνώριζε και αυτός τη διαδρομή των χρημάτων που κατέληξαν ως εγγυητική για τη συμμετοχή Καλογρίτσα στον διαγωνισμό. Ο μάρτυρας φέρεται επίσης να καταθέτει ότι συμμετείχε στη συγκεκριμένη συνάντηση μέσω ανοιχτής ακρόασης, διότι ο Νίκος Παππάς και ο εκπρόσωπος της εταιρείας CCC μίλαγαν μεταξύ τους αγγλικά, και ο Καλογρίτσας δεν ήξερε.

Ο Κ. Τόμπρας φέρεται, επίσης, να έχει υποστηρίξει πως η ιδέα για την υπεργολαβία της υπεργολαβίας Καλογρίτσα από τον κατασκευαστικό κολοσσό CCC επινοήγθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ δεν θέλησε να κατονομάσει τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τους κωδικούς White Porscha και White House, επικαλούμενος – σύμφωνα πάντα με πληροφορίες – φόβο ακόμα και για τη ζωή του.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο Κ. Τόμπρας φέρεται να έχει δηλώσει ότι ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας δεν ήταν ο πρώτος στον οποίο απευθύνθηκε, καθώς προηγήθηκε επαφή με τον Γ. Κουρή και τον Βρυώνη. Ο  Κ. Τόμπρας φέρεται να είπε ότι ο Γ. Κουρής του απάντησε ότι δεν μπορεί καθώς δεν τον εμπιστεύονταν ενώ και ο Βρυώνης δεν μπορούσε.

loading...