Αν είσαι Κούλης …

 




globinfo freexchange —

Δεν παραδέχεσαι πότε, ούτε εμμέσως, ως πρωθυπουργός μιας χώρας, ότι η χώρα αυτή είναι προτεκτοράτο. Εκτός και αν είσαι … Κούλης.

 

Όχι βέβαια ότι δεν το ξέραμε. Ότι δηλαδή η χώρα είναι εδώ και δεκαετίες Αμερικανικό προτεκτοράτο και πιο πρόσφατα, Γερμανική αποικία χρέους. Αλλά ένας πρωθυπουργός υποτίθεται ότι δεν πρέπει να τα λέει αυτά (ούτε άμεσα, ούτε πλαγίως, ούτε με κανένα τρόπο), γιατί είναι σαν να δηλώνει υποταγή με τον πιο επίσημο τρόπο και να παραδέχεται ανοιχτά ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ αυτή η κατάσταση. 

Αλλά είπαμε. Όταν είσαι Κούλης και θεωρείς τη χώρα τσιφλίκι που κληρονόμησες απ’τον μπαμπά για να το παραδώσεις βορά σε ντόπια και ξένα συμφέροντα, δεν δίνεις σημασία σε τέτοιες “λεπτομέρειες”. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για το Πριγκιπόπουλο του Μητσοτακιστάν. Λόγω αλαζονείας, λόγω αμετροέπειας και τελικά λόγω … βλακείας.

 

Ο Κούλης, λοιπόν, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για “σατανικό σχέδιο” (εδώ γελάνε και οι πιο “ψεκασμένοι” των “ψεκασμένων”), προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση με αφορμή το ερώτημα γιατί η Ελλάδα δεν προμηθεύεται το Ρωσικό εμβόλιο Sputnik V. Όπως είπε στο τέλος της ομιλίας:

 

                                   Η σατανική σκέψη, είναι ότι θα μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα αυτό το οποίο έγινε στη Σλοβακία. Όπου στη Σλοβακία, ο συνάδελφός μου – τέως συνάδελφός μου μάλλον – πρωθυπουργός, επιχείρησε να αγοράσει το εμβόλιο Sputnik, έγινε φοβερή κυβερνητική κρίση και αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του. Άν αυτό έχετε στο μυαλό σας, φοβάμαι ότι δεν θα σας κάνω το χατίρι.

Με λίγα λόγια, προεξόφλησε ότι η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ κυβέρνησή του θα έπεφτε, αν “τολμούσε” να παραγγείλει το Ρωσικό εμβόλιο. Και όλα αυτά, παρόλο που το ίδιο έκανε και η Ουγγαρία χωρίς την έγκριση κανενός, αλλά εκεί η κυβέρνηση δεν έπεσε. Πόσο πιο καθαρά πρέπει να σας το πει ότι ο ίδιος είναι μαριονέτα ξένων δυνάμεων που δεν τολμάει να κάνει βήμα χωρίς την έγκρισή τους;
 
Αλλά λόγω αβάσταχτης ελαφρότητας και ανεμελιάς, ούτε που πέρασε από το μυαλό του Μητσοτακολουδοβίκου και κάτι άλλο. Χωρίς να το καταλάβει προφανώς, παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς, ότι δεν πρόκειται να ρισκάρει το θρόνο του “Πριγκιπάτου” απέναντι στην προοπτική να επιταχύνει την εμβολιαστική διαδικασία που χωλαίνει – και άρα να αυξήσει τις πιθανότητες για λιγότερους θανάτους από την πανδημία – παραγγέλνοντας ένα έξτρα εμβόλιο, εκτός Ευρωπαϊκής γραμμής.
 
Και πριν καλά καλά το πάρει χαμπάρι, ο Κούλης βρέθηκε διπλά εκτεθειμένος. Διότι απ’ότι φαίνεται, τελικά, οι ίδιοι οι Γερμανοί σκέφτονται σοβαρά να αγοράσουν το Sputnik V (προφανώς γιατί το μπάχαλο μετά το γενικότερο φιάσκο με τα εμβόλια δεν μαζεύεται), ενώ τα Γερμανικά κρατίδια, με πρώτη τη Βαυαρία, ξεκίνησαν “αντάρτικο” κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και άρχισαν ήδη να κλείνουν συμφωνίες για το εμβόλιο με τη Ρωσία! Όπως αναφέρει η Ελληνική έκδοση  της Deutsche Welle:
                               Ανεξάρτητα από τις προθέσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης η Βαυαρία ανακοίνωσε ότι υπέγραψε χθες προσύμφωνο με τη ρωσική κυβέρνηση για την παραγωγή 2,5 εκατομ. δόσεων του Sputnik V από γερμανική επιχείρηση στη βαυαρική πόλη Ιλερτίσεν. Σύμφωνα με τον βαυαρό υπουργό Υγείας, Κλάους Χόλιτσεκ, το ρωσικό εμβόλιο είναι «εξαιρετικά αποτελεσματικό». Την πρωτοβουλία της Βαυαρίας να υπογράψει μονομερώς συμφωνία με τη Ρωσία επέκριναν τόσο η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολισμού όσο και σειρά γερμανών πολιτικών.
Φαίνεται ότι το Πριγκιπόπουλο του Μητσοτακιστάν βάλθηκε για άλλη μια φορά να μας επιβεβαιώσει, καθώς όπως γράψαμε πρόσφατα, το να εξετάσει βέβαια η κυβέρνηση του “ανέμελου Μωυσή” την εναλλακτική εμβολίων εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά Ρωσία ή Κίνα μεριά, όπως “τόλμησαν” να κάνουν άλλες κυβερνήσεις, ούτε γι’αστείο. Η μαμά Μέρκελ και οι Αμερικανοί θα τραβούσαν αμέσως τα αυτιά των καθεστωτικών ανδρείκελων του Μητσοτακικού προτεκτοράτου.
Σε ένα χαοτικό τοπίο, όπου όχι μόνο κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ακόμα και Γερμανικά κρατίδια ακολουθούν αυτόνομη πολιτική για να αντισταθμίσουν την φανερή αποτυχία της Ευρώπης να διαχειριστεί αποτελεσματικά την πανδημία, ο Κούλης θα μείνει πιστός στα εγχώρια και έξωθεν “αφεντικά” και δεν θα κάνει βήμα χωρίς την έγκρισή τους. Ούτε επιπλέον ΜΕΘ πρόκειται να δημιουργήσει, ούτε γιατρούς θα προσλάβει, ούτε επιπλέον εμβόλια θα φέρει. 
 
Γιατί πολύ απλά (και το απέδειξε), το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κρατηθεί στην καρέκλα της εξουσίας.

loading...