Η λέξη “ΚΟΛΩΚΟΥΡΟ” ή αλλιώς ΜΙΖΕΣ.. Στο κόσμο των εργολάβων

 Στο κόσμο των “εργολάβων” είναι γνωστό στις υπόγειες αίθουσες που γίνονται οι μυστικές συνεργασίες για το μοίρασμα της πίτας η λέξη με τον κωδικό “ΚΟΛΩΚΟΥΡΟ“.

Όπως επίσης και το “Ανεπίσημο ΚΟΛΩΚΟΥΡΟ“.

Εν ολίγοις, μεταξύ τους έχουν αναπτύξει κωδικούς – τρόπους συνεργασίας αρκετά εποικοδομητικούς για αυτούς, πριν καλά- καλά τα έργα και οι διαγωνισμοί βγουν στη δημοσιότητα για δημοπράτηση.

Είναι για παράδειγμα να γίνουν τρία εργοστάσια σκουπιδιών στην Αττική και μεταξύ ένα από αυτά και στο Γραμματικό.

Οι εργολάβοι (Τ,Υ )θα πάνε να καταθέσουν μια τιμή (Χ) για το έργο στο Γραμματικό. Σε απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους θα φροντίσουν να είναι ακριβότεροι από την προσφορά του εργολάβου (Ζ).

Ο εργολάβος (Ζ) ως εκ θαύματος θα δώσει προσφορά που θα είναι λίγο φθηνότερος από τους εργολάβους (Τ,Υ )

Το ίδιο για την περιοχή της Φυλής.

Οι εργολάβοι (Ζ,Τ) θα είναι ακριβότεροι από τον εργολάβο (Υ), που κατά κάποιο περίεργο τρόπο θα πάρει το έργο. Ομοίως για την άλλη περιοχή.

Αν κατά διαστήματα “ξεφυτρώσουν” διάφορα γραφεία που θα θέλουν και αυτοί να πάρουν ένα μερίδιο στο μοίρασμα της πίτας. Εκεί αργότερα μεταξύ τους θα βγουν αντιμισθίες σε υπό έργα.. Και κάτι θα πάρουν και αυτοί και θα μπορέσουν να φάνε από την “πίτα”.

Σε πολλούς διαγωνισμούς, αν κάτι τους ξεφύγει και εμφανιστούν εκπρόσωποι εταιρειών, ακούγεται πως στους διαδρόμους, λίγο πριν τη συμφωνία πέφτει μαύρο χρήμα σε μετρητά για να “διώξουν” τον όποιον “ανεπιθύμητο”.

Αυτό βέβαια δεν γίνεται μόνο στη προκειμένη περίπτωση με τα εργοστάσια αλλά σε πολλά δημόσια έργα.

Εννοείται πως αμέτοχοι δεν μένουν και οι “χαρτογιακάδες πολιτικοί” μας που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και αυτοί απολαμβάνουν τα ελέη του καλού Θεού που λέγεται “Ελληνικό Δημόσιο“.

Αν είναι δυνατόν, όταν δημοπρατείται ένα έργο των 70.000.000 ευρώ ή των 100 εκατομμυρίων ευρώ να μην υπάρχει μοίρασμα της πίτας ανάλογη προς όλες τις “κατευθύνσεις” σβήνοντας πάντα καλά τα ίχνη τους.

Πολλές φορές και ανάλογα με τη κατακραυγή του κόσμου ένα έργο δημοπρατείται σε μια τιμή Χ και στο τέλος καταλήγει να φτάσει 2Χ ή και 3Χ μέχρι την αποπεράτωση του. ( Πολλοί οι λόγοι και δεν θα τους αναλύσουμε επί του παρόντος)

Έτσι λοιπόν πολλές φορές όταν ακούμε τους χαρτογιακάδες πολιτικούς μας με ύφος 100 Καρδιναλίων την έκφραση “θα χαθούν τα χρήματα”.

Ναι, λογικό είναι.. Θα χαθούν οι μίζες και είναι κρίμα.

Καλή δύναμη και καλό κουράγιο στους Ρομαντικούς και Αιθεροβάμων.

Κ. ΓΚΙΚΑΣ

ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ

https://giatampaza2.wordpress.com

loading...