Οδηγούν για τρίτη φορα την Ελλάδα στην χρεωκοπία

 Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά πως θα κόστιζε στη χώρα πολύ λιγότερα χρήματα η κατασκευή ΜΕΘ και η προμήθεια της με φάρμακα – ενώ τα αλλεπάλληλα και απρογραμμάτιστα κλειδώματα, τα λάθη όσον αφορά τα τεστ και το ανεύθυνο άνοιγμα του τουρισμού λόγω του λανθασμένου λογισμικού, ήταν αυτά που οδήγησαν την οικονομία μας στο τέλμα.

Όσον αφορά το ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος εκτός από τα δανεικά, για να βοηθηθεί η απόκλιση που υπάρχει επί 14 μήνες μεταξύ εσόδων και δαπανών όπως είπε, έχει απόλυτο δίκιο ο υπουργός. Ταυτόχρονα όμως αποτελεί τη βασική αιτία της χρεοκοπίας μίας χώρας ή ενός νοικοκυριού – η οποία, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι να ξοδεύεις περισσότερα από όσα κερδίζεις, ειδικά εάν είσαι επί πλέον υπερχρεωμένος και με δανεικά.

Έτσι χάνουν οι άνθρωποι τα σπίτια τους – έτσι θα χάσουμε και εμείς ως χώρα, ότι έχουμε και δεν έχουμε. Ήδη πάντως η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε μαζικούς φορολογικούς ελέγχους για την αύξηση των εσόδων. Ποιος θα πληρώσει; Προφανώς αυτοί που εργάζονται και που δεν έχασαν ακόμη τα περιουσιακά τους στοιχεία – όταν τα ταμεία του κράτους ληστεύονται, από το πάρτι των επιτήδειων με τις επιστρεπτέες.

loading...