Με εντολή Μακρόν πέρασε στην Γαλλία ο νόμος για τους μουσουλμάνους-Απαγορεύσεις για μαντίλα και ισλαμικά μαγιό


 Μέχρι σημαίες άλλων χωρών εκτός Γαλλίας και ΕΕ απαγορεύει

Η Γαλλική Γερουσία ενέκρινε το νομοσχέδιο, το περιβόητο το οποίο επικρίθηκε για τη στόχευση μουσουλμάνων. Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στη Γερουσία, το νομοσχέδιο έγινε δεκτό με 208 ψήφους «ναι» έναντι 109 ψήφων «όχι». Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί για δεύτερη φορά στην Εθνοσυνέλευση.


Στη Γερουσία, αποφασίστηκε να προστεθούν δύο ξεχωριστά άρθρα στο νομοσχέδιο, απαιτώντας να υπάρχει ενημέρωση στους κυβερνήτες 3 μήνες πριν από κάθε οικονομική βοήθεια σε χώρους λατρείας και δεύτερον εξουσιοδοτεί τους κυβερνήτες να εμποδίζουν το άνοιγμα ιδιωτικών σχολείων που υποστηρίζονται από ξένες χώρες "εχθρικές προς τη Γαλλία "


Αυτά τα άρθρα ήρθαν στην ημερήσια διάταξη της Γερουσίας κατόπιν αιτήματος του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών Γκεράλντ Νταρμανίν και έγιναν δεκτά στην ψηφοφορία.


Η γερουσιαστής Esther Benbassa του Πράσινου Κόμματος δήλωσε ότι οι μουσουλμάνοι υπόκεινται σε πολλούς περιορισμούς από το νομοσχέδιο.


Στη Γερουσία, αποφασίστηκε να προστεθούν άρθρα στο νομοσχέδιο που απαγορεύουν σε μητέρες και κορίτσια κάτω των 18 ετών να φορούν μαντίλα σε δημόσιους χώρους και να φορούν μαγιό με μαντίλα σε πισίνες.


Περιελήφθη επίσης εξουσιοδότηση των δημάρχων να απαγορεύουν την κατοχή σημαιών ξένων χωρών εκτός της Γαλλίας και των σημαιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) κατά τη διάρκεια γαμήλιων τελετών στο δήμο τους, απαγόρευση της μαντίλας σε επίσημους αθλητικούς αγώνες, μη χορήγηση ή ανανέωση άδειας διαμονής σε αλλοδαπούς που ζουν στη χώρα και είναι "ανοιχτά ενάντια στις αρχές της Δημοκρατίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια :