ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΑΚΟΥΝΕ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΤΑ ΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑ…

Με αφορμή μιας καταγγελίας που βρήκα στο διαδύκτιο και του νόμου για τους Χαιρετισμούς που γίνονται σε κλειστές εκκλησίες, χωρίς πιστούς

και μεγάφωνα, είπα να γράψω δυό λόγια πέρι της λειτουργίας από την τηλεόραση..

Σας γράφω την καταγγελία της παράλογης κυρίας, που πιστεύει ότι δεν τηρήθηκε ο νόμος στον Ιερό του Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα την Παρασκευή (16-04-2021) όπου μαζεύτηκε αρκετός κόσμος έξω από τον ναό, λες και πρώτη φορά βλέπει κόσμο σε εκκλησία…:

«Θα ήθελα να αναφέρω ότι έτυχε να περνάω με το αυτοκίνητο μου την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα όπου προς μεγάλη μου έκπληξη αντίκρυσα αρκετό κόσμο μαζεμένο έξω από το ναό να ακούει τους Χαιρετισμούς μέσω μεγαφώνου, κάτι που απαγορεύεται, όπως γνωρίζουμε όλοι, λόγω του κορωναϊού. 

Οι υπεύθυνοι της Μητρόπολης Χαλκίδας και ο κόσμος που μαζεύτηκε νομίζουν ότι είναι πιο χριστιανοί από εμάς που δεν παρανομούμε και βλέπουμε τους Χαιρετισμούς από την τηλεόραση; Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό την ώρα που είμαστε στο τέλος του εφιάλτη και να γίνονται αυτά τα πράγματα.

Σας παραθέτω και δύο φωτογραφίες που πρόλαβα και τράβηξα ενώ ο κόσμος ήταν πολύ περισσότερος, καθώς ερχόταν και έφευγε ανά παρέες.

Πιο πολύ λυπάμαι για τον Μητροπολίτη Χαλκίδας που δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτό που κάνει είναι εντελώς παράλογο και δεν είναι η πρώτη φορά όπως έχω διαβάσει..».

Πραγματικά έλεος.. Νομίζει δηλαδή ότι αν παρακολουθεί την λειτουργία από την τηλεόραση κάνει τα καθήκοντά της σαν χριστιανή.. Έτσι μας είπε ο Χριστός, έτσι έκαναν οι Αγίοι μας;;;

Αυτοί είναι οι σημερινοί χριστιανοί ορθόδοξοι..ο Θεός να τους κάνει ορθόδοξους. Δεν ξέρει αυτή η κυράτσα ότι οι αιρετικοί κάθονται από μια τηλεόραση ή ένα ραδιόφωνο και ακούνε την λειτουργία; Δεν το ξέρει ότι στην Ορθόδοξη πίστη μας υμνούμε τον Θεό μόνο με την φωνή μας και όχι με κάποιο άλλο μέσο; 

Φυσικά και αυτοί που παν στην Εκκλησία να υμνήσουν τον Θεό, βέβαια χωρίς μάσκες, είναι οι πιστοι.. Και εννοείται πως αυτοί που κάθονται στην τηλεόραση για να ακούσουν την λειτουργία είναι αιρετικοί..

(Σημ. Οίμου Αθήνας: Εννοείται ότι μιλάμε για όσους μπορούν να πάνε στην εκκλησία και δεν το κάνουν και όχι για τους ασθενείς που δεν μπορούν να πάνε και προκειμένου να μην ακούσουν καθόλου την Θ. Λειτουργία βάζουν την τηλεόραση…)

Η Ορθόδοξη Εκκλησία εχρησιμοποίησε την ανθρώπινη φωνή, τον ρυθμό, τον έμμετρο λόγο και την κοινή κλίμακα μουσικών συχνοτήτων της κοινής ανθρώπινης φύσεως διότι η ανθρώπινη φωνή είναι κοινή σε όλους τους ανθρώπους, καλλίφωνους και παράφωνους, οι οποίοι με μια κατάλληλη μουσική παιδεία μπορούσαν να ψάλλουν ύμνους στους ήχους της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής που έγινε Βυζαντινή και Εκκλησιαστική, μέσα στις Λατρευτικές Συνάξεις της Εκκλησίας, πραγματοποιώντας τον σκοπό της ανθρώπινης φύσεως: να συντονίζει με την μουσική την δοξολογαπροστατευτοςία του Σύμπαντος Κόσμου προς τον Θεό. Σύμφωνα με τον Άγιο Γρηγόριο Νύσσης κατασκευάσθηκε ο άνθρωπος προς εργασίαν της μουσικής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ



loading...