Πως συνδέεται το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» με το Πάσχα; - Σκέψεις ελεύθερης μετακίνησης για τους εμβολιασμένους


 Το ενδεχόμενο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό το Πάσχα, εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση και φαίνεται εκεί θα γίνει και η πρόβα τζενεράλε για την πολυπόθητη κυβερνητική τακτική της δημιουργίας μιας κοινωνίας προνομιούχων (οι εμβολιασμένοι) και μη μέσω του δέλεαρ της ελεύθερης μετακίνησης.


Βέβαια ακόμα δεν θα έχει εξηγήσει ότι ένας που έχει εμβολιαστεί μπορεί να μην νοσεί ή να νοσεί ελαφρά αλλά παραμένει φορέας μετάδοσης.


Προϋπόθεση για να ληφθεί μια τέτοια απόφαση είναι να υπάρξει πτώση ή και σταθεροποίηση των επιδημιολογικών δεδομένων ενώ ενδέχεται να αξιοποιηθεί και το εργαλείο των self test για μετακίνηση με μεγαλύτερη ασφάλεια τις ημέρες των εορτών.


Οι κατηγορίες των πολιτών που θα μπορούν να ταξιδέψουν θα είναι:


Όσοι δηλώνουν το αρνητικό αποτέλεσμα στην πλατφόρμα των αυτοδιαγνωστικών τεστ, να λαμβάνουν τη σχετική βεβαίωση την οποία θα επιδεικνύουν -αν τους ζητηθεί, τις αρμόδιες αρχές.


Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο ελεύθερης μετακίνησης για τους πολίτες που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.


Δεν αποκλείεται επίσης, να επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση και σε όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και έχουν ιαθεί.


Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι μετακινήσεις του Πάσχα μπορούν να αποτελέσουν και «πρόβα» για τον τρόπο λειτουργίας του πράσινου πιστοποιητικού που υιοθέτησε η ΕΕ για τα τουριστικά ταξίδια.


Το κυβερνητικό σχέδιο αναμένεται να έχει διαμορφωθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα ενώ οι ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της Μεγάλης Εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :