«Κυβίστηση» και ομολογία αποτυχίας από την κυβέρνηση: Από το «απαγορεύεται η μετακίνηση» το ΣΚ στο «επιτρέπεται μόνο ΣΚ»

 Από το «απαγορεύεται η κυκλοφορία μετά τις 6 τα Σαββατοκύριακα» η κυβέρνηση πέρασε σε λίγες μόλις ημέρες στο «επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις μόνο τα Σαββατοκύριακα»

Αν υπάρχει ένα μέτρο το οποίο ανακοινώθηκε και δείχνει την αποτυχία της κυβέρνηση είναι αυτό που ανακοινώθηκε χθες δια στόματι Νίκου Χαρδαλιά. 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση αποφάσισε, από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα επιτρέπεται πιλοτικά με τη χρήση του κωδικού 6, «η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια και με αποφυγή οποιουδήποτε μαζικού συγχρωτισμού».

Αρχικά να σημειώσουμε πως για πρώτη φορά ειπώθηκε η φράση «η κυβέρνηση αποφάσισε», καθώς μέχρι στιγμής υποστήριζαν πως «η επιτροπή εισηγήθηκε», κάτι που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που ήθελαν την επιτροπή να είναι αντίθετη σε αυτό το μέτρο.

Η κυβέρνηση λοιπόν αποφάσισε να επιστρέψει τις διαδημοτικές μετακινήσεις με κωδικό 6, κάτι που είναι ορθό διότι θα μπορέσει ο κόσμος να βγει σε ανοιχτούς χώρους, που όπως λένε οι επιστήμονες κολλάει πιο δύσκολα ο κορωνοϊός, όμως αυτό το έκανε μόνο για τα Σαββατοκύριακα.

Εδώ φάσκει και αντιφάσκει η κυβέρνηση καθώς περάσαμε το μεγαλύτερο μέρος του τελευταίου lockdown με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα (μετά έγινε 7) τα Σαββατοκύριακα, με κυβέρνηση και «ειδικούς» να λένε τότε πως παίρνουν το συγκεκριμένο μέτρο για να αποτραπούν οι μετακινήσεις των πολιτών τα Σαββατοκύριακα.

Ουσιαστικά τώρα η κυβέρνηση αφήνει πιο ελεύθερα τα Σαββατοκύριακα, ώστε να μπορούν να μετακινηθούν οι πολίτες, ενώ όλους τους προηγούμενους μήνες υπήρχαν αυστηρότεροι κανόνες για τα Σαββατοκύριακα.

Άραγε σταμάτησε ξαφνικά να κολλάει ο κορωνοϊός τα Σαββατοκύριακα;

Από εκεί και πέρα προφανώς και η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων είναι κάτι θετικό και η κυβέρνηση, έστω και αργά παίρνει πίσω τα «έξυπνα» μέτρα (που μόνο έξυπνα δεν αποδείχθηκαν) και οδήγησαν στην ραγδαία αύξηση κρουσμάτων που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες.

Παρόλα αυτά πιστεύουμε πως θα έπρεπε να υπάρξει και μία παραδοχή από την κυβέρνηση ότι… κάτι κάναμε λάθος. Αντ’ αυτού η κυβέρνηση και οι κυβερνητικοί μηχανισμοί (ΜΜΕ και «ειδικοί») συνεχίζουν να δείχνουν με το «δάχτυλο» τους πολίτες, τους οποίους κατηγορούν για τ’ ότι δεν τηρούν τα μέτρα.

Να υπενθυμίσουμε πως μέχρι και σήμερα βλέπουμε καθημερινά «ρεπορτάζ» από τα κανάλια τα οποία δείχνουν πολίτες να κάνουν τη βόλτα τους σε παραλία, όπως και δικαιούνται σύμφωνα και με τα μέτρα και τους επιρρίπτουν τις ευθύνες για την αποτυχία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί πως σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαν ανακοινωθεί μαζί με τα νέα μέτρα και παραιτήσεις. Ποιοι ήταν αυτοί που πήραν εξαρχής τα λάθος μέτρα και οδήγησαν σε αύξηση θανάτων; Γιατί βλέπουμε όλα τα μέλη της επιτροπής που εδώ και μήνες έχει αποδειχθεί πως έχει πάρει λανθασμένα μέτρα στη θέση τους; Γιατί οι υπουργοί που τους επέλεξαν επίσης παραμένουν στη θέση τους;

Ερωτήματα που χρειάζονται σίγουρα μία απάντηση.

Πότε επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Επιπλέον, επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις και για τις μετακινήσεις με κωδικό 6 αλλά με περιορισμούς:
Μόνο για άσκηση
Εως τρία άτομα ή μία οικογένεια
Μόνο για τα Σαββατοκύριακα.

loading...