Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΤΙΝΑΞΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΜΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΕΙΔΗΣΗ

 ….  Είδηση θα ήταν αν εγκατέλειπε ο Ερντογάν τις παράλογες εμμονές του για τη νεο-Οθωμανική αυτοκρατορία και συμπεριφερόταν λογικά και με σεβασμό στo διεθνές δίκαιο.  Εμείς καλά κάνουμε και προσερχόμαστε σ´ αυτές τις συναντήσεις ως σύγχρονη πολιτισμένη και ειρηνόφιλη χώρα. Αλλά ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις.  Ο Ερντογάν, υπό συνθήκες δριμύτατης οικονομικής κρίσης και διεθνούς απομόνωσης, θα κάμει μόνον αυτό που αναγκάζεται να κάμει.

Το τουρκικό ψευτοσουλτανάτο αλλού κατευθύνει τον δυναστευόμενο και φανατισμένο τουρκικό λαό, επιμένοντας στην αλλοπρόσαλλη και προκλητική στάση του προς ΗΠΑ, Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ και βεβαίως Ελλάδα και συνεργαζόμενες χώρες στην Αν. Μεσόγειο.

Ο πρόσφατες εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες (Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, Ένταση στις σχέσεις των ΗΠΑ μετά την αγορά των Ρωσικών Πυραύλων S-400, Αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών f-35, κ.λπ.) και οι σχετικές δηλώσεις του Προέδρου Joe Biden ασφαλώς μας ευνοούν. Ας ην λησμονούμε όμως ότι ο Biden (αν και καλός άνθρωπος) είναι Πρόεδρος της Αμερικής και όχι της Ελλάδας. Αν και όταν οι συνθήκες αλλάξουν, θα βάλει πρώτα τα συμφέροντα της χώρας του. Αυτό το έργο το έχουμε δει και στο παρελθόν.

Σε ό,τι αφορά στο στο θέμα της τουρκικής επiθετικότητας, έχει γίνει κάποια πρόοδος προς την κατεύθυνση το πρόβλημα να πάψει να θεωρείται ως Ελληνοτουρκικό αλλά Ευρωτουρκικό αν και κάποιες χώρες-μέλη της Ε.Ε. (με προεξάρχουσα τη Γερμανία που διατηρεί τεράστια οικονομικά συμφέροντα στην Τουρκία) είναι απρόθυμες να πάρουν θέση.

Η στάση μας πρέπει να συνεχίσει να είναι: ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΙΣΧΥΟΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΜΑΣ (εκεί βεβαίως που τα συμφέροντά μας συμπίπτουν).

Αυτό μας διδάσκει η πείρα αιώνων.

Νίκος Εμμ. Σκουλάς
τ. Υπουργός – Ενεργός Πολίτης

e-mail: [email protected]
http://nskoulas.blogspot.gr/
https://twitter.com NikosSkoulasNSA

loading...