Αφανισμό των Αμερικανών σε ενδεχόμενο πολέμου με τη Ρωσία "προφητεύει" γνωστός αναλυτής!


 Προβλέπει θάνατο "δεκάδων εκατομμυρίων Αμερικανών"- Μετά την προειδοποίηση Κίσινγκερ προς τον Λευκό Οίκο και την... κινεζική υπενθύμιση προς το ΝΑΤΟ ήρθε ένα ακόμη μήνυμα

Μετά την κινέζική προειδοποίηση προς το ΝΑΤΟ σύμφωνα με την οποία «εάν Κίνα-Ρωσία συνεργαστούν θα ήταν ο χειρότερος εφιάλτης του» ήρθε ακόμη μια παραδοχή που υποδεικνύει πως η Δύση μοιάζει με γίγαντα με πύλινα πόδια μπροστά στους Τιτάνες της Ανατολής.


Ο Αμερικανός αναλυτής στην κορυφαία εταιρεία παροχής συμβούλων Wikistrat, Greg Lawson, πιστεύει ότι η κατάσταση στο Donbass δεν αποτελεί «ζωτικό» λόγο για τη χώρα του να πολεμήσει με τη Ρωσία, καθώς αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί «μεγαλοπρεπής στρατηγική αποτυχία» για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει άρθρο του συγγραφέα στο nationalinterest.org.

 


Ουσιαστικά η εκτίμηση του Λόσον έρχεται να στοιχιστεί με την προειδοποίηση Κίσινγκερ προ ολίγων ημερών, και με την οποία το “γεράκι” της αμερικανικής διπλωματίας ζητούσε από τον Μπάιντεν να ρίξει τους τόνους και αντι να προκαλεί διαρκώς εντάσεις εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας, να προσπαθήσει να βρει ένα πεδίο συνεννόησης. Όλως περιέργως μετά από αυτήν την σύσταση του Κίσινγκερ ο Μπαιντεν έριξε γέφυρες προς τον Πούτιν...


Σύμφωνα με τον αναλυτή Lawson, πάντως, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη η πυρηνική δυναμική της Ρωσίας και μια εσφαλμένη ερμηνεία των προθέσεων της "θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφή".


«Η Ρωσία είναι μια μεγάλη πυρηνική δύναμη. Τώρα είναι η μόνη πυρηνική δύναμη που μπορεί να σκοτώσει δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανούς σε σύντομο χρονικό διάστημα. <…> Αυτό δεν είναι υπερβολικό », τόνισε ο ειδικός.


Σύμφωνα με το άρθρο του, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας πόλεμος με τη Ρωσία θα κάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη ευάλωτες στην «κινεζική επιθετικότητα».


Το ζήτημα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι επίσης ένα στρατηγικό λάθος, διότι δημιουργεί ορισμένα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, δηλώνει σίγουρος ο Lawson.

https://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :