Ονειρεύεται ταξίδια στον Άρη ο Έλον Μασκ: «Θα πεθάνουν πολλοί κατά την αποστολή»

 Ο δισεκατομμυριούχος πρόσφατα είχε δηλώσει πως θέλει να προλάβει έναν ακόμη παγκόσμια πόλεμο στέλνοντας ανθρώπους στον Άρη.

«Μια ομάδα ανθρώπων πιθανότατα θα πεθάνουν» κατά τη διάρκεια της διαστημικής αποστολής στον Άρη, παραδέχθηκε ο εκκεντρικός επιχειρηματίας και ιδρυτής της SpaceX Έλον Μασκ.

Μάλιστα, η πρόβλεψη έγινε γελώντας, για το πώς η προγραμματισμένη αποστολή δεν μπορεί να είναι «καταπακτή διαφυγής για πλούσιους».

«Μπορεί να πεθάνει κάποιος θα είναι άβολα και δεν θα έχει πιθανότατα καλό φαγητό» είπε ο Μασκ στον Peter Diamandis, ιδρυτή και πρόεδρο του Ιδρύματος X Prize για επιστημονικές ανακαλύψεις.

Στην επικοινωνιακή καμπάνια της αποστολής θα αναφέρεται ότι πρόκειται για ένα «επίπονο και επικίνδυνο ταξίδι, όπου μπορεί να μην επιστρέψετε ζωντανοί», ανέφερε γελώντας ο Μασκ, που επιμένει ότι θα είναι μια «ένδοξη περιπέτεια και μια καταπληκτική εμπειρία». «Δεν είναι όλους, μόνο για εθελοντές».

H Space X έχει εκτοξεύσει πάνω από 100 πυραύλους την τελευταία δεκαετία, ωστόσο ορισμένα μη επανδρωμένα σκάφη έχουν εκραγεί.

loading...