Δεν είναι αστείο! Αυτός θα είναι -πιθανότατα- ο διάδοχος της Μέρκελ! – ΦΩΤΟ

Μια φωτογραφία στο Politico με τον Μάρκους Ζέντερ, τον πολιτικό που επιδιώκει να διαδεχθεί την Ανγκελα Μέρκελ, μεταμφιεσμένο σε Μέρλιν Μονρόε στάθηκε η αφορμή για να γνωρίσουμε μια άλλη πλευρά του Βαυαρού.

Ο Μάρκους Ζέντερ ήταν επί χρόνια ο πρωταγωνιστής του πάρτι και του σόου «Fastnacht in Franken» (Καρναβάλι της Φραγκονίας), που μεταδίδεται ζωντανά από το 1987 και είναι η πιο επιτυχημένη μετάδοση στην βαυαρική τηλεόραση.

Ο Γερμανός πολιτικός, που ετοιμάζεται για την κούρσα της διαδοχής της καγκελαρίας, είναι γνωστός σε όλη τη Γερμανία -εκτός από την πολιτική- για τις ευφάνταστες στολές του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπου παρευρίσκονται κάθε χρόνο τουλάχιστον 700 καλεσμένοι από τον κόσμο της πολιτική, των επιχειρήσεων και του θεάματος.

Αφήνοντας στην άκρη τα κοστούμια ο Ζέντερ μεταμορφώνεται, δείχνοντας μια ακομπλεξάριστη και διασκεδαστική προσωπικότητα, και περπατά στο κόκκινο χαλί του συνεδριακού κέντρου Mainfrankensäle κάθε φορά ως άλλος χαρακτήρας.

Ο Βαυαρός αποκαλύπτεται ως ένας απίθανός τύπος που μπορεί να «τσαλακωθεί» και να προσαρμοστεί σε κάθε περίσταση.
Φωτογραφίες: Ο Μάρκους Ζέντερ αλλιώς – Άλλοτε ως Μέρλιν και άλλοτε ως Σρεκ

Ηταν το 2013, όταν έφτασε στο πάρτι ντυμένος Μέρλιν Μονρόε με κατάλευκο φόρεμα, φτερά μποα στην ίδια απόχρωση και ξανθιά περούκα, έχοντας την χαρακτηριστική ελιά της σταρ ζωγραφισμένη στο μάγουλο. «Η Μέριλιν είναι φιγούρα λατρείας και ίσως είμαι κι εγώ», είχε δηλώσει με χιούμορ σχετικά με την μεταμφίεσή του.

Ενα χρόνο μετά, ο Ζέντερ έκλεψε την παράσταση ως Σρεκ. Μάλιστα, είχε ποζάρει χαρούμενος δίπλα στον Χορστ Ζέεχοφερ, ο οποίος, ως πρωθυπουργός του κρατιδίου, φορούσε σμόκιν και χρωματιστό παπιγιόν.

(iefimerida)

loading...