Το Κίεβο ζήτησε & επίσημα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ - Μόσχα: Ξεχάστε το, θα έρθει σύγκρουση''


 ''Κόλαση'' στην Ανατολική Ευρώπη

Συνομιλία με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ είχε πριν λίγο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι και ζήτησε με επίσημο τρόπο να ενταχθεί η χώρα του στο ΝΑΤΟ. 

Αμέσως είχαμε αντίδραση της Μόσχας, με τον Πεσκόφ να ξεκαθαρίζει πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αποδεκτό.  

Αναλυτικά  

''Ο πόλεμος στο Ντονμπάς θα τελειώσει μόνο εάν η Ουκρανία γίνει μέλος του ΝΑΤΟ'' δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζέλενσκι, έπειτα από επικοινωνία που είχε με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. 


Ο Ουκρανός πρόεδρος μάλιστα με tweet του, υποστήριξε πως: ''Έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε μεταρρυθμίσεις στον στρατό και τον αμυντικό μας τομέα, αλλά μόνο οι μεταρρυθμίσεις δεν θα σταματήσουν τη Ρωσία''.


''Το NATO είναι ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί ο πόλεμος στο Ντονμπάς» σημείωσε, προσθέτοντας πως το Ενταξιακό Σχέδιο Δράσης της Ουκρανίας θα είναι ένα πραγματικό «σήμα» για τη Ρωσία.''  


Απάντηση Ρωσίας  

''Η απόφαση της Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ αποτελεί μία πρόκληση. Η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για καμία χώρα στον κόσμο... Σίγουρα δεν αποτελεί απειλή για την Ουκρανία. Αλλά δείχνει πάντα μεγάλη προσοχή για τη δική της ασφάλεια'' δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.


Παράλληλα, κατήγγειλε ως "απαράδεκτες" τις δηλώσεις του Κιέβου περί ετοιμότητας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να στείλουν στρατό στην Ουκρανία.


''Χωρίς αμφιβολία, μία τέτοια εξέλιξη (σ.σ. η παρουσία αμερικανικού στρατού στην Ουκρανία) θα οδηγούσε στην περαιτέρω αύξηση της έντασης κοντά στα ρωσικά σύνορα''. είπε ο Πεσκόφ.


Δεν υπάρχουν σχόλια :