Μας δουλεύει ο Ερντογάν! Επιστολή στον Αρμένιο Πατριάρχη για την γενοκτονία

 Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέστειλε επιστολή στον Αρμένιο Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης Σαχάκ Β. Μασαλιάν με την ευκαιρία της επετείου της 24ης Απριλίου

Χθες γράφαμε πως τρέμουν οι Αρμένιοι της Τουρκίας τις αντιδράσεις στην αναγνώριση της γενοκτονίας από τον Μπάιντεν

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο Ερντογάν, αλεπού γαρ, έστειλε επιστολή στον Αρμένιο Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης, καταδικάζοντας “απόπειρες στιγματισμού της Τουρκίας” με κατηγορίες γενοκτονίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέστειλε επιστολή στον Αρμένιο Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης Σαχάκ Β. Μασαλιάν με την ευκαιρία της επετείου της 24ης Απριλίου, που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως ημέρα μνήμης για τα θύματα της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει βέβαια τη μαζική εξόντωση του αρμενικού πληθυσμού το 1915-16 ως γενοκτονία και αυτός ο όρος απουσιάζει στην επιστολή του Ερντογάν προς τον Σαχάκ Β ‘, ο οποίος εκλέχθηκε αν όχι με τις ευλογίες, τουλάχιστον με την έγκριση της τουρκικής κυβέρνησης, μετά από μια μακρά περίοδο χηρείας του πατριαρχικού θρόνου των Αρμενίων της Πόλης.

“Αποτίω φόρο τιμής στους Οθωμανούς Αρμένιους που πέθαναν στις δύσκολες συνθήκες του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους απογόνους τους”, λέει το μήνυμα του Τούρκου Προέδρου …. «Η κοινή μας κουλτούρα» δημιουργήθηκε από τις προσπάθειες πολλών Αρμενίων γιατρών, μηχανικών, δικηγόρων, επιχειρηματιών, αρχιτεκτόνων, μουσικών και καλλιτεχνών, σημείωσε ο Ερντογάν. Οι Τούρκοι και οι Αρμένιοι δεν πρέπει να «ξεχνούν αιώνες ειρηνικής συνύπαρξης», παρά τις «προσπάθειες πολιτικοποίησης της συζήτησης που χρησιμοποιούν κάποιοι για να επιτεθούν στη χώρα μας», γράφει ο Τούρκος πρόεδρος.

loading...