Πολιτικές πιέσεις για να θεσμοθετηθεί ποινικό ακαταδίωκτο για γιατρούς και νοσηλευτές: «Κινδυνεύουν από τους συγγενείς των θυμάτων»

 Η θεσμοθέτηση παρόμοιας τροπολογίας για την επιτροπή ειδικών του Υπ. Υγειας ήταν μόνο η αρχή.

Μετά την προ ημερών έκκληση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, άρχισαν και πολιτικοί να ζητούν πλέον θεσμοθέτηση του ποινικού ακαταδίωκτου για όλους τους υγειονομικούς και τους νοσηλευτές!

Την αρχή έκανε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛ, Μαρίνος Σκανδάμης, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση την άμεση θεσμοθέτηση του ποινικού ακαταδίωκτου γιατρών και νοσηλευτών για τους θανάτους από την πανδημία.

Η πρότασή του έγινε με αφορμή το «φράγμα» των 10.000 θανάτων από κορωνοϊού που «έσπασε» η χώρα μας, τουλάχιστον σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ επιχειρηματολόγησε λέγοντας τα εξής:

«Οι πάνω από 10.000 θάνατοι λόγω της πανδημίας στη χώρα μας, θεωρητικά βέβαια, δημιουργούν διάφορες αστικές και ποινικές διεκδικήσεις από τους συγγενείς των θανόντων κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού μας, εφόσον υπήρξε οποιαδήποτε αμέλεια».

Και συνέχισε αναφερόμενος στις αγωγές και τις μηνύσεις που σε πολλές περιπτώσεις υποβάλλονται από εξαγριωμένους συγγενείς ή φίλους θανόντων:

«Κατά του επιστημονικού μας προσωπικού δηλαδή, που το χειροκρότησε ο κάθε Έλληνας και τώρα αφήνεται μόνο του να αντιμετωπίσει αγωγές και διώξεις για πιθανά ή μη, ιατρικά σφάλματα σε συνθήκες πολέμου. Ενός πολέμου, που με ευθύνη της κυβέρνησης δίνεται χωρίς την αναγκαία στήριξη με μέσα και προσωπικό στις ΜΕΘ και τις άλλες μονάδες των δημόσιων νοσοκομείων μας.

Είναι άνισο, άδικο και ταξικό να χορηγείται ποινική ασυλία μόνο στα πολιτικά και επιστημονικά μέλη των τριών επιτροπών που διαχειρίζονται επιτελικά την πανδημία και να εξαιρούνται οι μαχητές γιατροί, νοσηλευτές, νοσηλεύτριες και το λοιπό προσωπικό της δημόσιας υγείας. Τώρα πρέπει να θεσμοθετηθεί το ακαταδίωκτο για αυτές τις κατηγορίες επιστημόνων».

loading...