Σε “πανικό” οι Τούρκοι! Οι Αμερικανοί στοιβάζουν ελικόπτερα στην Αλεξανδρούπολη – Καλοβλέπουν τη γη της Τουρκίας

 «Οι ΗΠΑ προσπαθούν να διαλύσουν την Τουρκία»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εχτές αναγνώρισε επίσημα την «γενοκτονία των Αρμενίων». Αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο της Τουρκίας.Ο πρόεδρος του τουρκικού κόμματος Βατάν,  Ντογκού Περιντσέκ, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να διασπάσουν την Τουρκία.

Ο πρόεδρος του κόμματος Vatan Dogu Perinçek, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να διαλύσουν την Τουρκία.

Σύμφωνα με τα νέα της εφημερίδας Aydınlık, οι τίτλοι από τις δηλώσεις του προέδρου του κόμματος Vatan Doğu Perinçek είναι οι εξής:

Η δήλωση του προέδρου της Αμερικής δεν έχει καμία νομική αξία. Ο Μπάιντεν προσπαθεί να κερδίσει απλά πολιτικές εντυπώσεις. 

Δεν είμαι μόνο δικηγόρος. Είμαι ένα άτομο που κέρδισε τρεις υποθέσεις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενάντια στο ψέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων. Παραδέχθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι δεν ήταν «γενοκτονία». Αυτό ήταν νομολογία σε όλη την Ευρώπη. Εάν δεν υπάρχει δικαστική απόφαση, δεν υπάρχει «γενοκτονία». Το καταστήσαμε επίσης αποδεκτό από τον ΟΗΕ. Ρώτησαν ακόμη και τον Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, «Όταν δεν υπάρχει δικαστική απόφαση, δεν υπάρχει γενοκτονία».

“Εάν δεν υπάρχει δικαστική απόφαση, δεν υπάρχει γενοκτονία”

Λάβαμε αποφάσεις στις αγωγές που κερδίσαμε. Τα γεγονότα του 1915 δεν εμπίπτουν στην ίδια ταξινόμηση με την εβραϊκή γενοκτονία. Επειδή δεν υπάρχει δικαστική απόφαση γι ‘αυτό. Επομένως, εάν δεν υπάρχει δικαστική απόφαση, δεν υπάρχει γενοκτονία.

Νομικά, είναι απαραίτητο να αποκαλυφθεί η ουσία αυτού του έργου. Λυπάμαι που καταφέραμε να διδάξουμε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ την ουσία αυτού του έργου μας. Η ουσία είναι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Λυπάμαι πολύ που λέω ότι δεν έχει κατανοήσει το Υπουργείο Εξωτερικών μας, ο İbrahim Kalın, Ömer Çelik Bey και Fahrettin Altun αυτή την απόφαση. Αυτή είναι μια νομική συζήτηση, όχι μια συζήτηση για την ιστορία. Οι πολιτικοί μας, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται στις διοικητικές τάξεις αυτής της χώρας, δεν καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για νομικό ζήτημα. Είναι πάντα λάθος να αναφέρεται κανείς σε ιστορικούς και να συμμετέχει στη συζήτηση για την ιστορία.

Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που επαναλαμβάνεται μετά τις τρεις αποφασιστικές αποφάσεις της ΕΣΑΔ. Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΣΑΔ, εάν δεν υπάρχει δικαστική απόφαση, δεν υπάρχει γενοκτονία.

Αυτό δεν είναι τουρκικό δίκαιο, αλλά διεθνές δίκαιο. Μόνο ο πολιτικός μας το έχει καταλάβει αυτό, ευχαριστώ τον κ. Şentop, τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου. Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης αναφέρθηκε στην υπόθεση Περίνεκ-Ελβετίας σε δύο από τις ομιλίες του. Καταλαβαίνει γιατί είναι συνταγματικός δικηγόρος. Αλλά κατηγορώ το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών. Δεν πρόκειται για αναφορά σε μένα, δεν το χρειάζομαι. Ωστόσο, δεν πρέπει να αναφέρουν το Doğu Perinçek και να αναφέρονται στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ποιος το κάνει αυτό; Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ… Τι λέει ο εκπρόσωπος αυτού του οργάνου; Δεν έχει σημασία τι εξηγεί, γιατί πολύ απλά ποτέ δεν έγινε “γενοκτονία”. Πρέπει να καταλάβουν οι πολιτικοί της Τουρκίας. Με αυτό το μυαλό στο κεφάλι που κουβαλούν, δεν μπορούν να λύσουν κανένα από τα προβλήματά μας που διογκώνονται.

«Αυτή η απόφαση δεν έχει νομική αξία, έχει μεγάλη πολιτική αξία»

Επίθεση εναντίον της Τουρκίας, ετοιμάζει ο Πρόεδρος Μπάιντεν. Ποιος είναι ο Μπάιντεν; Είναι ο Μπάιντεν ο δικαστής; Μπορεί ο Μπάιντεν να αποφασίζει για τα εσωτερικά της χώρας μας;Ποιος του έδωσε το δικαίωμα; Αυτή η απόφαση δεν έχει νομική αξία, αλλά έχει μεγάλη πολιτική αξία για τον ίδιο.Εκεί αποβλέπει.

Υπάρχει διεθνές δίκαιο, πρέπει να το αποδεχτούμε και τα έχουμε κερδίσει όλα εκεί. Αυτοί οι κύριοι, ωστόσο, είτε αγνοούν ή δεν θέλουν να γνωρίζουν οφέλη. Αυτό είναι κρίμα, ένα τέτοιο κράτος δεν μπορεί να κυβερνηθεί. Ας μην προσπαθήσουμε να τα δικαιολογήσουμε. Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου τα βλέπει όλα αυτά. Αλλά πώς θα μπορούσε να μην τους δει το τεράστιο υπουργείο Εξωτερικών ή οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης;

«Οι ΗΠΑ προσπαθούν να διαλύσουν την Τουρκία»

Ο Αντιπρόεδρος του Κόμματος του ΑΚ είπε: “Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να μας χωρίσουν, 1 στους 3 θέλει να πάρει τη γη μας”. Βλέποντας αυτά τα γεγονότα, το τουρκικό έθνος πρέπει να ενωθεί. Μήπως ο Ντούου Περίνσεκ έφερε ελικόπτερα των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη; Η Αμερική στοιβάζει όλα αυτά τα όπλα εδώ. Ο μεγαλύτερος σημερινός κίνδυνος είναι να αφομοιώσουμε την λογική του “ας μην αγχωνόμαστε με τους Αμερικάνους”. Όλοι τους καλοβλέπουν τη γη της Τουρκίας.

loading...