Η Τουρκία στο πλευρό των «Αδελφών Μουσουλμάνων» της Αιγύπτου κόβει τις «γέφυρες» με τον Α.Σίσι: «Δεν είναι τρομοκράτες»

 Η Τουρκία παραμένει αντίθετη στον χαρακτηρισμό των Αδελφών Μουσουλμάνων ως «τρομοκρατών» από την Αίγυπτο, παρά την πρόσφατη ώθηση για την αποκατάσταση των τεταμένων σχέσεων Άγκυρας- Καΐρου, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θεωρεί πολιτικό κίνημα την Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Τον περασμένο μήνα, η Τουρκία δήλωσε ότι ξανάρχισε τις διπλωματικές επαφές με την Αίγυπτο, οκτώ χρόνια μετά την κατάρρευση των σχέσεων μετά την ανατροπή από τον αιγυπτιακό στρατό το 2013 του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ηγετικού στελέχους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, που διατηρούσε στενές επαφές με την Άγκυρα.

Η Άγκυρα ζήτησε από τηλεοπτικά δίκτυα της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης που λειτουργούν στην Τουρκία να μετριάσουν την κριτική τους έναντι του Καΐρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς για τους δεσμούς της Τουρκίας με την Μουσουλμανική Αδελφότητα σε συνέντευξή του στο Haberturk, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι οι διεθνείς σχέσεις της Τουρκίας δεν βασίζονται σε κόμματα ή πρόσωπα και ότι τα θέματα μεταξύ της Άγκυρας και του Καΐρου προέρχονται αποκλειστικά από αυτό που η Τουρκία κρίνει ένα «πραξικόπημα».

loading...