“Την έχουν δει υπερδύναμη”! Απειλές Ερντογάν κατά πάντων: Καμία στρατιωτική δύναμη δεν μπορεί να τα βάλει μαζί μας

 Παίζει τα «ρέστα» του ο «σουλτάνος» για να μείνει στον θρόνο του

Όταν την περασμένη Πέμπτη (22/04) επικοινώνησαν τηλεφωνικώς ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, από την λιτή ανακοίνωση και μόνο που ακολούθησε, μπορούσαμε να καταλάβουμε την ψυχρότητα στις σχέσεις των δύο ηγετών. Ήταν το πρώτο τηλεφώνημα μεταξύ τους, αφού από την εκλογή του περασμένο Νοέμβριο μέχρι και την Παρασκευή (23/04), ο Αμερικανός πρόεδρος απέφευγε οποιαδήποτε συνομιλία με τον «σουλτάνο», παρά το γεγονός ότι ο Ερντογάν είχε βάλει λυτούς και δεμένους για να πείσουν τον Μπάιντεν να του σηκώσει το τηλέφωνο.

Η Άγκυρα επιδεικνύει μία αναθεωρητική συμπεριφορά που επανειλημμένα έχει εκθέσει τις καλές σχέσεις που έχει με την Ουάσινγκτον, έχει απωλέσει πλέον μεγάλο ποσοστό της εμπιστοσύνης των Αμερικανών και σήμερα έχουμε φτάσει να συζητάμε ακόμα και για μία πιθανή ρήξη των σχέσεων αυτών.

Από χτες προφανώς για αντιπερισπασμό ενάντια στο αναμενόμενο μήνυμα Μπάιντεν,  η Τουρκία άρχισε νέα στρατιωτική επιχείρηση σε βάρος των Κούρδων ανταρτών που βρίσκονται στο βόρειο Ιράκ.

Τα παρακάτω τα είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στο Κέντρο Επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού

-Δεν γνωρίζουμε καμία δύναμη που να μπορεί να αντέξει ενάντια στους ηρωικούς Τούρκους στρατιώτες

-Ούτε στο μέλλον της Τουρκίας ούτε στου Ιράκ ούτε στο μέλλον της Συρίας, ποτέ δεν θα υπάρχει μέρος για τις διασπαστικές τρομοκρατικές οργανώσεις και για την τρομοκρατία

-Στο πλαίσιο των δικαιωμάτων μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να ξεράνουμε τη ρίζα αυτών του κοπαδιού δολοφόνων που δεν επιφέρουν τίποτε στην περιοχή μας, πέρα από δάκρυα, πόνο και καταστροφές

Η προτελευταία παράγραφος σηκώνει ιδιαίτερο σχολιασμό καθώς ο ίδιος κρίνει ποιες οργανώσεις είναι τρομοκρατικές  και με βάση τη δική του αυτή απόφαση, εισβάλλει σε ξένες χώρες… Αυτό δεν ξέρουμε αν έχει γίνει επαρκώς αντιληπτό το πόσο επικίνδυνο είναι.Για παράδειγμα το YPG πλην της Τουρκίας και των κολλητών της, άλλη χώρα δεν το έχει ορίσει ως τρομοκρατική οργάνωση.

Η αλήθεια είναι λοιπόν πως ο Ερντογάν αυτή τη στιγμή είναι μεταξύ «Σκύλλας και Χάρυβδης», πληρώνοντας την αλαζονεία, τον εγωισμό και τον μεγαλοϊδεατισμό του, πιστεύοντας πως θα κάνει την Τουρκία πανίσχυρη περιφερειακή δύναμη με πυρηνικά που θα διαμορφώνει καταστάσεις στην στο σταυροδρόμι Ευρώπης – Ασίας – Αφρικής.

Η Ελλάδα από την πλευρά της πρέπει να παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις και να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο. Ο Ερντογάν είναι «εγκλωβισμένος» και δεν έχει πολλά να χάσει πλέον. Δεν αποκλείεται λοιπόν να κάνει κάποια παράτολμη ενέργεια προς το Αιγαίο. Εκεί όμως θα βρει και πάλι απέναντί του τις Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες βρίσκονται σε ύψιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα έχοντας «κλειδωμένο» όλο το Αρχιπέλαγος.

loading...