Εκατομμύρια νεκροί σε μερικά λεπτά! Η ημέρα που θα γυρίσει τον ανθρώπινο πολιτισμό στη λίθινη εποχή – ΒΙΝΤΕΟ

 

Όχι, δεν πρόκειται για κάποια -πραγματικά- θανατηφόρα πανδημία.

Το σενάριο ενός πυρηνικού πολέμου μεταξύ των υπερδυνάμεων φόβιζε τους ανθρώπους για αρκετές δεκαετίες μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Με τα χρόνια και καθώς όλο και περισσότερα κράτη αποκτούσαν όλο και περισσότερα και πιο εξελιγμένα οπλικά συστήματα (συμπεριλαμβανομένων και πυρηνικών κεφαλών) αρκετοί ήταν εκείνοι που σκέφτονταν με τρόμο το ενδεχόμενο ενός παγκόσμιου παγκοσμίου πολέμου.

Λιγότεροι ωστόσο ήταν σε θέση να αναλογιστούν τις ακριβείς συνέπειες μία τέτοιας εξέλιξης και ακόμη λιγότεροι εκείνοι που μπόρεσαν να σχεδιάσουν κάποια μέθοδο επιβίωσης.

Στην εποχή μας θεωρείται βέβαιο πως το ξέσπασμα ενός παγκοσμίου πολέμου, ακόμη κι αν αρχίσει με συμβατικά οπλικά συστήματα, αργά ή γρήγορα θα καταλήξει σε έναν ανηλεή πυρηνικό πόλεμο, όπου κάθε μία από τις εμπλεκόμενες υπερδυνάμεις θα ρίξει όσα πιο πολλά πυρηνικά μπορεί.

ΝΑΤΟ εναντίον Ρωσίας. Αυτό είναι το βασικό σενάριο που δικαιολογημένα «έτρεξαν» οι προσομοιώσεις και το αποτέλεσμά του τουλάχιστον τρομακτικό, βάζοντας στο «παιχνίδι» και τον «πυρηνικό χειμώνα»:

loading...