Ταπείνωση ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλου και ΥΦΕΘΑ Α.Στεφανή από Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρο «διά χειρός» Κ.Μητσοτάκη


 O παραγκωνισμός και η «διακοσμητική» παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Νίκου Παναγιωτόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι γνωστό τοις πάσι.


Ρόλο «υπουργού» έχει αναλάβει, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρος, καθώς ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης θεωρεί ότι ταιριάζει άψογα στο προφίλ της νυν κυβέρνησης: Με ευκολία και χωρίς αντιρρήσεις «έσβησε» τον Εθνικό Ύμνο στις τελετές του Νέου Έτους, πήγε πρώτος να εμβολιαστεί για να δώσει «το καλό παράδειγμα», μιλάει με την κάθε ευκαιρία για την «Βόρεια Μακεδονία» και... «κολλάει το στόμα» του και προσπαθεί πάντα να πηγαίνει στις ΗΠΑ για διαπιστευτήρια, ακόμα και όταν δεν τον θέλουν, καθώς τρεις φορές «του έκοψαν τη φόρα».


Το ότι θα έφτανε στο σημείο. όμως, να παρίσταται σε μία εκδήλωση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Κ.Φλώρος θα εμφανιζόταν ως... εκπρόσωπος της κυβέρνησης αν και υφιστάμενος του υπουργού, αυτό το ρεζιλίκι ο Ν.Παναγιωτόπουλος σίγουρα δεν το είχε καν φανταστεί ότι μπορούσε να συμβεί.


Σε τελική ανάλυση, μια κηδεία ήταν (του εθνικού ευεργέτη Ιάκωβου Τσούνη), ούτε καν εκεί θεωρείται ότι μπορεί να είναι ικανός για εκπρόσωπος της κυβέρνησης; 


Κι όμως!


Για πρώτη φορά στην ιστορία των εκδηλώσεων σχετικών με το ΥΠΕΘΑ, όπου παρίσταται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, ορίστηκε όχι ο ίδιος o υπουργός (σε τελική ανάλυση, ο Κ.Μητσοτάκης τον έκανε υπουργό), αλλά ο κατώτερός του!


Ούτε επί δικτατορίας είχε τολμήσει να εμφανιστεί ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ως «εκπρόσωπος του πρωθυπουργού», παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας.


Το θέμα αφορά, φυσικά και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή. Ούτε αυτός έπρεπε να δεχθεί να παραστεί σε μία εκδήλωση που ορίστηκε ο υφιστάμενός του «εκπρόσωπος του πρωθυπουργού».


Για τους υπόλοιπους Αρχηγούς, δεν μιλάμε, γιατί «δεν υπάρχουν στον χάρτη». Ειδικά αυτός ο -συμπαθής- Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί όταν «με το στανιό» ο Κ.Φλώρος έβαλε το ΓΕΝ να στείλει LoR για τις «μαούνες» τις δήθεν φρεγάτες MMSC στις ΗΠΑ, όταν όλο το Ναυτικό είναι κατά αυτής της επιλογής.


Για να μην ανοίξουμε τον φάκελο με τα «άλλα κόλπα» του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Πού εν τέλει, δικαίωμά του είναι να θέλει να γίνει και... κανονικός υπουργός μετά την αποστρατεία του, αλλά όχι σε βάρος της ασφάλειας της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :