Πέρασαν χειροπέδες στον Λαγό – Συνελήφθη στις Βρυξέλλες – Έκανε ανάρτηση μέσα από το περιπολικό

 Eίχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του

Πριν λίγα λεπτά συνελήφθη από άνδρες της Interpo ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός μετά την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι υπέρ της άρσης της ασυλίας του Γιάννη Λαγού ψήφισε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν νωρίτερα το πρωί της Μ.Τρίτης, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά, ενώ 10 απείχαν.

Ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός καταδικάστηκε στις 7 Οκτωβρίου σε 13 έτη φυλάκισης για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ενώ έχει και δεύτερη καταδίκη εννέα μηνών για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013. 

Ο Γιάννης Λαγός θα οδηγηθεί για 48 ώρες στα κρατητήρια βελγικού αστυνομικού τμήματος και ακολούθως θα βρεθεί ενώπιον δικαστή, ο οποίος και θα αποφασίσει εάν θα εκδοθεί ή όχι στην Ελλάδα. Ο υπουργός Πολιτική Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιβεβαίωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τη σύλληψη. 

Η πρώτη αντίδραση του συλληφθέντα ήρθε μέσα από το περιπολικό το οποίο τον μετέφερε. «Είμαι σε Βελγικό περιπολικό. Οι κλεφτες ,άθεοί και ανθέλληνες με πάνε φυλακή. Μένω πιστός για Χριστό και Ελλάδα. Είμαι περήφανος που δεν προσκύνησα ποτέ. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», έγραψε ο Γιάννης Λαγός. 

loading...