Ακυρώθηκε η εκδήλωση των Γερμανών Αλεξιπτωτιστών στα Χανιά: Αφαίρεσαν την προκλητική αφίσα

 Άρον-άρον κατέβασαν την ανάρτηση, για την τιμητική εκδήλωση που προγραμμάτιζε στην Κρήτη η λεγόμενη «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών» (ΕΑΡ), για τους πεσόντες Γερμανούς αλεξιπτωτιστές του Τρίτου Ράιχ, όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά.  

Η  εκδήλωση με την ονομασία KRETA MEMORIAL που προγραμμάτιζε η ΕΑΡ στα Χανιά την  γενέτειρα της οικογένεια Μητσοτάκη, με την άδεια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αφού είχαν προγραμματιστεί και άλματα της 1ης ΜΑΛ και σύμφωνα με πληροφορίες θα μετείχαν σε αυτά και Γερμανοί αλεξιπτωτιστές της ΕΑΡ, οπότε το θέμα που προκύπτει είναι μείζων και αγγίζει  και το ίδιο το ΥΠΕΘΑ.

Ακόμη περισσότερο, ανέδειξε την σχέση του συγκεκριμένου φορέα με Έλληνες ένστολους, καθώς τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική Επιτροπή της υπάρχουν τουλάχιστον τρεις Έλληνες, μεταξύ τους βραβευμένος πρόσφατα Έλληνας αστυνομικός που υπηρετεί στο Α.Τ. Ραφήνας.

Ο τελευταίος πάντως και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να λάβει μέρος στην συγκεκριμένη εκδήλωση, εξαιτίας της προκλητικής αφίσας της ΕΑΡ.

Λίγες ώρες μετά, το δημοσίευμα του pronews.gr η ανάρτηση της συγκεκριμένης «εκδήλωσης» εξαφανίστηκε από το site της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών. Ωστόσο, όπως αναγράφεται στην νέα σελίδα που βρίσκεται στη θέση της, η ανάρτηση είτε αφαιρέθηκε είτε απλώς «δεν είναι πλέον προσβάσιμη».

Κατά συνέπεια, στα ερωτήματα που ήδη επιβάλλεται να απαντηθούν όπως δείχνει η αντίδραση που προκάλεσε το δημοσίευμα, δηλαδή:

– Ποιοι Έλληνες αξιωματούχοι σο ΥΠΕΘΑ έδωσαν άδεια για την πραγματοποίηση αλμάτων Γερμανών αλεξιπτωτιστών στο πλαίσιο της εκδήλωσης «επιχείρηση KRETA MEMORIAL

– Ποιες Αρχές έχουν αδειοδοτήσει την διεξαγωγή της

Να προστεθεί εδώ πάντως ότι παρά την αφαίρεση της ανάρτησης από την ιστοσελίδα της ΕΑΡ τα ερωτήματα  εξακολουθούν και παραμένουν εάν δηλαδή  συγκεκριμένη «εκδήλωση» ακυρώθηκε ή απλώς θα γίνει εν κρυπτώ;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ή μήπως μετατέθηκε απλώς χρονικά ή και τοπικά για να αποφύγει την οργή των Κρητικών (και όχι μόνο);

loading...