Η Αίγυπτος διακόπτει κάθε επαφή με την Άγκυρα: ''Σας ζητήσαμε απόσυρση στρατιωτών από την Λιβύη & δεν το πράξατε''!


 ''Δεν τιμωρήθηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα'' - Σημαντική εξέλιξη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απόλυτη σύγκρουση Αιγύπτου-Τουρκίας. Το Πενταπόσταγμα προ καιρού, σας είχε παρουσιάσει βήμα-βήμα τις κινήσεις της Άγκυρας για αποκλιμάκωση των σχέσεων με την Αίγυπτο, όμως ο Σίσι έριξε και πάλι ''άκυρο'' σύμφωνα με το Al Arabiya.   

Ο Ερντογάν έδωσε νέα εντολή, όπου απαιτεί από την Μουσουλμανική Αδελφότητα εντός της χώρας του, να ''παγώσει'' κάθε πολιτική της δραστηριότητα και να διαλύσει κάθε κίνημα, ή κόμμα που είχε ιδρυθεί.  Ταυτόχρονα, η Άγκυρα ''παγώνει'' τη χορήγηση υπηκοότητας στον Alaa Samahi, ιδρυτή του κινήματος ''Hasm Brotherhood''. Ο Alaa Samahi, ασκεί καθημερινά δριμύτατη κριτική στον Σίσι από τα social media και από τα ΜΜΕ στα οποία εμφανίζεται!

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του Αραβικού ΜΜΕ, το Κάιρο ανέστειλε τις συνομιλίες για ομαλοποίηση των σχέσεων με την Άγκυρα. Η διαφωνία μεταξύ Καΐρου και Άγκυρας, βασίζεται στην μη ταχεία εφαρμογή μέτρων κατά της  ''Μουσουλμανικής Αδελφότητας''.  


Οι πηγές πρόσθεσαν ότι το Κάιρο ανέστειλε τις επαφές με την Άγκυρα, έως ότου να εφαρμοστούν γρήγορα οι αιγυπτιακές απαιτήσεις, σημειώνοντας ότι η επιβράδυνση της Τουρκίας στην απόσυρση μισθοφόρων από τη Λιβύη προκάλεσε την επίσης αναστολή των συναντήσεων με την Αίγυπτο.

Πηγές του Al-Arabiya ανέφεραν, ότι η Άγκυρα ζήτησε περισσότερο χρόνο για να αποσύρει τους στρατιώτες της από τη Λιβύη, ενώ η Αίγυπτος ζήτησε από την Τουρκία την άμεση και άνευ όρων αποχώρηση από τη Λιβύη. Οι πηγές πρόσθεσαν ότι η Άγκυρα ανέστειλε ορισμένες από τις δραστηριότητες της Αδελφότητας, αλλά το Κάιρο απαίτησε μόνιμα μέτρα, καθώς ζήτησε την παράδοση των Yahya Musa και Alaa al-Samahi, αλλά η Τουρκία ζήτησε χρόνο!

 

Σύμφωνα με πηγές του Al-Arabiya, η Τουρκία δεσμεύθηκε να εφαρμόσει περισσότερα μέτρα κατά των καναλιών της Αδελφότητας πριν από το τέλος του Ραμαζανιού, αλλά η Αίγυπτος ενημέρωσε την Τουρκία για την ανάγκη επιτάχυνσης των μέτρων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :