Η ΤΗΛΕ-ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ!

ΑΝΑΤΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ


Γράφει ο Γιώργος Ε. Βολουδάκης*

Η ζωή όπως διαμορφώνεται από τις πολιτικές επιλογές των κυβερνώντων με έχει φέρει σε τέτοια κατάσταση θυμού και θλίψης, ώστε να μην θέλω

να γράψω ούτε γραμμή που να αναφέρεται σε αυτή την συνδημία η οποία αυθαίρετα και εκ των προτέρων βαφτίστηκε «πανδημία». 

Γνωρίζω φυσικά ότι άλλαξε ο προσδιορισμός του όρου «πανδημία», αλλά νομίζουν ότι μπορούν έτσι εύκολα να δολοφονήσουν μια λέξη ελληνική και άρα με συγκεκριμένο νόημα, βάζοντας στη θέση της ένα φάντασμα με διαφορετικό νόημα μετατρέποντάς την σε σημειολογικό κατσαβίδι για να ξεβιδώσουν τις ζωές των ανθρώπων; 

Όπως και να έχει όμως, πρόκειται να αναφερθώ σύντομα στα επιστημονικά δεδομένα και πολύ περισσότερο στην εκκωφαντική απουσία τους, που δημιουργεί μια γιγαντιαία δυσαναλογία με το γεγονός ότι μια ασθένεια, γίνεται πρόσχημα και μοχλός για να αποκτήσουν οι πολιτικοί, ως ενεργούμενα των τραπεζιτών,   αυθαίρετα το δικαίωμα να αλλάξουν την ζωή μας προς το χείριστο, με «γιατρειά» την δαιμονιώδη απομόνωση.

Γιατί την αποκαλώ δαιμονιώδη την απομόνωση; Μα το έχει διδάξει ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς: «Ο διάβολος ευρίσκεται όλος εις αυτό: εις το να μη θέλει καθόλου τον Θεόν μέσα του, εις το να θέλει να είναι πάντοτε μόνος, πάντοτε να ανήκει εις μόνον τον εαυτόν του, πάντοτε όλος εις τον εαυτόν του, όλος δια τον εαυτόν του, πάντοτε ερμητικώς κλειστός…» («Η ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ» σελ. 212, Έκδοσις Ιεράς Μονής Αρχαγγέλων Τσέλιε, Βάλιεβο, Σερβία.)  

Για να συνεχίσει λοιπόν να ζει μεμονωμένος ο άνθρωπος, πάντα «για το καλό του» έπρεπε να υπάρξει ένας λόγος υπεράνω πάσης αντιρρήσεως, μια αιτία υπεράνω πάσης αντιδράσεως!

Τί το πλέον αμάχητο από κάτι αόρατο όπως ένας ιός; Όσοι λένε ότι ιός δεν υπάρχει και όσοι λένε ότι η φονικότητα του είναι θηριώδης, εξυπηρετούν εξ ίσου τον πανικό και το “ανεξέλεγκτο” της συνδημίας! 

Διότι όσο κι αν φαίνεται περίεργο, οι πρώτοι με την εξωφρενική τους άρνηση, αποδυναμώνουν κάθε λογική ένσταση εντάσσοντάς την στο στρατόπεδο των «αρνητών» και στον αντίποδα  το πρόβλημα εντείνεται παίρνοντας στα μάτια των λογικών ανθρώπων διαστάσεις που δεν έχει στην πραγματικότητα. 

Πρόσφατα μάλιστα μία Ρουμάνα πνευμονολόγος αποκάλυψε πως πρόκειται για μια πνευμονία που θεραπεύεται απλά με αντιβίωση και ότι τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται στα νοσοκομεία σκοτώνουν αντί να θεραπεύσουν!!!

Δεν θα επεκταθώ όμως στα επιστημονικά δεδομένα, γιατί αφ΄ ενός όπως είπα πρόκειται να αναφερθώ πολύ σύντομα σε αυτά και αφ΄ ετέρου, διότι το θέμα μου είναι οι επιπτώσεις των μέτρων που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο και ειδικότερα το μέτρο για την εργασία και την εκπαίδευση αλλά  και για τις συσκέψεις, τα

 συνέδρια, ακόμη και τους εορτασμους! 

Αναφέρομαι ασφαλώς στο μέτρο της μακρόθεν πραγματοποίησεως όλων αυτών των δραστηριοτήτων, δηλαδή στην τηλεργασία, στην τηλεκπαίδευση, στην τηλεδιάσκεψη, στα τηλεσυνέδρια και στις τηλεορτές!!! 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...